Gündem

BALIKLI KAPLICA ÖZEL STATÜYE ALINSIN (VİDEOLU)

BALIKLI KAPLICA ÖZEL STATÜYE ALINSIN (VİDEOLU)

BALIKLI KAPLICA ÖZEL STATÜYE ALINSIN (VİDEOLU)
20-12-2019 07:00

Uğur YİĞİT

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, meclis genel kurulunda ilimizin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi´nin 7´nci maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan Özyürek, ?Sivas´ta iki belediyemiz vardı, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bunu 10´a çıkardık. 2 belediyemizin haricinde diğer belediye başkanlıklarına seçilen 8 belediye başkanımız göreve başladıktan sonra bir önceki belediye başkanlarımızın yapmış oldukları faaliyetleri ve projelerinden dolayı İller Bankasından kullanmış oldukları kredilerinden dolayı ciddi anlamda borçlanmıştır. Bizim belediye başkanlarımız göreve başladıktan sonra ise maalesef, bırakın yeni bir proje üretmeyi, çalışan memurların ve işçilerin maaşlarını dahi ödeyememektedir, SSK´lerini ödeyememektedir, vergi borçlarını ödeyememektedir. Biz de diyoruz ki en azından, yeni seçilen belediye başkanlarımızın bir şeyler üretebilmesi için, yeni projelerini hayata geçirebilmeleri için ve en önemlisi de çalıştırdığı memurların ve işçilerin SSK primlerini ve vergilerini ödeyebilmesi için İller Bankasının bunlara mutlaka kolaylık sağlaması gerekiyor. Borçlarını ertelemesi, faizlerini silmesi ve yeniden yapılandırma yaparak o belediye başkanlarına da bir hayat vermesi gerekiyor. Bunun için diyoruz ki, Nasıl geçmişte diğer arkadaşlarımız yaptıkları yatırımları beton olarak yaptıkları için geri dönüşü olmadığından dolayı borç hanesi yükselmiş ve maalesef bunları ödemekte zorluk çekmektedir. Onun için de yapacağı bir tek şey var: Nasıl geçmişte kolaylık sağlayıp belediye başkanlarını yürütüyorsa benim belediye başkanlarıma da kolaylık sağlayıp borçlarını erteleyecek, faizlerini silecek, İller Bankasının da memurun, işçinin maaşını ödeyebilmesi için buna yeterli miktarda ödenek vermesi gerekiyor. Bunun için, ben, buradan bunu İller Bankasına duyuruyorum. ?dedi.

ACİL DOĞAL GAZ BEKLENİYOR

İlimizde, nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz bağlandığını aktaran,?10 binin altında olduğu zaman doğal gaz bağlanmasıyla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Biz de diyoruz ki, orada yine bizim hemşerilerimiz yaşıyor, nüfusu 10 binin altında olması yaşam standartlarını değiştirecek diye bir şey yoktur. Nüfusu 10 binin altında olan ilçelerimize de acil olarak doğal gaz bağlanmasını istiyoruz.? diye konuştu.

BALIKLI KAPLICA TURİZME KAZANDIRILMALI

Kangal Balıklı Kaplıca´nın dünyada eşi benzeri olmayan bir yer olduğunu ifade eden Özyürek şunları söyledi.

 

?Dünyada eşi benzeri olmayan Balıklı Kaplıcamız var, sedef ve egzama hastaları için birebir, Sağlık Bakanlığının da onayı bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığının onayıyla birlikte, hastalarımız, orada yirmi gün tedavi gördüğünde mutlaka sağlığına kavuşuyor. Yine, buranın hemen yakınlarında çok önemli yerler var. Divriği Ulu Camisi, Gürün Gökpınar Gölü gibi kültürel değerlerle dolu, dünyanın her tarafından yerli ve yabancı misafirlere hizmet verilmektedir. Bu bölgemizin turizme daha elverişli hâle getirilmesi için gerekenler yapılmalıdır. Gerçekten, bu kaplıca belki de dünyanın başka bir yerinde olsa dünyada bir numara olur arkadaşlar ama bizde olunca maalesef göz ardı ediliyor. Ya, adı üstünde "doktor balıklar" diyoruz. Bunun için, kaplıcamızın da özel statüye alınarak sedef ve egzama hastalarının sevk işlerinin kolaylaştırılmasını, hasta ödeneklerinin ise SGK tarafından artırılmasını ve Kangal Devlet Hastanemize de bir dermatolog atanmasını istiyoruz. Balıklı Kaplıcası´nın hemen yanında olan Kavak köyümüz var, buraya gerçekten, yurt dışından yabancı turistler çok gelmektedir; burada gezi parkı vardır, burada yürüyüşler yapılıyor, buranın da aydınlatması ve çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz.?

DUBLE YOLLAR TAMAMLANAMADI

Sivas-Malatya kara yolunda devam eden duble yolunun uzun zamandır tamamlamadığını ifade eden Özyürek, ?Maalesef genel anlamda bir yol sorunu yaşanmakta ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Sivas-Malatya duble yolu hala tamamlanmamıştır. Altınyayla-Şarkışla yol yapımının üç yıldır sürüyor olması ve yolun hâlen açılmaması sebebiyle hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımız kış aylarında bu yolu kullanmakta güçlük çekmektedir.? şeklinde konuştu.

İlçelerdeki bazı hastanelerdeki yaşanan doktor sıkıntılarına da dikkat çeken Özyürek, ?Devlet hastanelerimizin binaları yeni olduğu hâlde Gürün ilçemizde kadın doğum, göz, ortopedi; Yıldızeli ilçemizde genel cerrahi ve kadın doğum uzmanı doktoru atamalarına ihtiyaç vardır. Suşehri ilçemizde ise hastanenin yatak kapasitesinin yeterli olmaması sebebiyle hastalar mağdur olmaktadır. Sağlık Bakanlığımızın acilen bu konuya çözüm üretmesini istiyoruz.? dedi.

ÇİFTÇİLER BÜYÜK ZARARA UĞRADI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, ilimizde Milli Tarım Projesi üzerine, havza bazlı stratejik ve arz açığı olan 12 ürünün desteklediğini aktaran Özyürek konuşmasını şöyle tamamladı.

?Toplam alanı 258 bin dekar olan Gemerek, Suşehri, Şarkışla gibi verimli tarımsal ovalarımız koruma altına alınmıştır ancak bu umut verici tarımsal stratejiler bir yana, gübre, mazot ve yine, ilaç gibi tarımsal girdilerin yüksek olması sebebiyle, hele hele Sivas dersek, iklim şartlarını da göz önünde bulundurduğumuzda yem fiyatları bizi ciddi anlamda etkilemektedir. Yani hayvancılıkta maliyetimizin yüzde 70´i yemdir. Bunun için de çiftçilerimiz, maalesef, birçok ilçemizde hava şartlarından ve kuraklıktan dolayı ciddi anlamda zarara uğramışlardır.?

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER