Gündem

Başarı Rotamızın Rehberi Sizlersiniz

Sivas'ta LGS ve YKS hazırlık sürecinde öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ve bu kapsamda yürütülen rehberlik faaliyetleri değerlendirme toplantısında ele alındı.

Başarı Rotamızın Rehberi Sizlersiniz
09-03-2024 09:41
SİVAS

NESLİHAN KOÇ

Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda il merkezindeki okul/kurumlarda görev psikolojik danışman ve rehber öğretmenler ile bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak Sivas Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen MİRAS Projesi kapasımda il geleninde yürütülen akademik çalışmalarla ilgili Sivas Ölçme ve Değerlendirme Merkezince hazırlanan bir sunum gerçekleştirildi. Sunuda, bu çalışmalarla elde edilen veriler ışığında il genelindeki başarı durumu analizlerini konu alan kapsamlı bir bilgilendirme de yapıldı.

Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Firdevs Adam, akademik başarının artırılmasına yönelik yürütülebilecek rehberlik çalışmaları üzerine bir sunum yaptı. Adam, "Öğrencilerin Sınav Başarısında Rehberlik ve Danışmanlığın Rolü, Öğrenci Motivasyonunu Artırma Yöntemleri, Etkili Zaman Yönetimi Stratejileri, Stres Yönetimi Teknikleri, Etkili Ders Çalışma Stratejileri, Aile Katılımının Önemi ve Yöntemleri" konu başlıklarında önemli paylaşımlarda bulundu.

Sivas'ta akademik başarıyı artırmaya yönelik yürütülen çalışmaların öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olduğuna vurgu yapan Yener, "Öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yükselterek bu etkiyi daha artırmak ve hedeflediğimiz başarıları yakalamak istiyoruz. Bu noktada sizlerin rehberliği, etkisi çok önemli. Çocuklarımızın gönlüne dokunmalı, onlara yeni ufuklar açmalıyız. Bizler hangi projeyi başlatırsak başlatalım, hangi çalışmayı yaparsak yapalım, sizlerin desteği ve rehberliği olmadan başarılı olmamız mümkün değil. Başarı rotamızın rehberleri sizlersiniz. Her birinize göstermiş olduğunuz hassasiyet ve özverili çalışmalarınız için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyen Yener, programın sonunda Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Firdevs Adam'a teşekkür ederek çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER