Eğitim

BAŞARI YETERLİ DEĞİL

BAŞARI YETERLİ DEĞİL

BAŞARI YETERLİ DEĞİL
20-01-2017 08:48

Eğitim ve öğretim döneminde ilk yarının sona ermesi üzerine dün basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız ?Sivas´ta başarı yeterli değil, öğretmenlere yeterli değer verilmezse başarı olmaz? dedi.

 NURETTİN ÇUKURYURT

            Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, eğitim ve öğretimle ilgili değerlendirmede bulunarak ?Sivas´ta başarı yeterli değil, öğretmenlere yeterli değer verilmezse başarı olmaz? dedi.

            Bugün karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek olan 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk bölümünü değerlendiren Başkan Eryıldız, eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının tamamen çözüme kavuşturulamadığını belirterek ?İlimizin başarı sıralaması yeterli ve iyi değil. TEOG sınavlarında yüzde 1´lik, yüzde 5´lik ve yüzde10´luk başarı sıralaması ile öğrenci alan liselerimizin üniversiteye giriş sınavındaki başarısızlıkları sorgulanmalı ve gereği yapılmalıdır.?dedi.

Şehir merkezindeki Meslek liselerinin taşınması konusunun velilere getireceği yükün bir kez daha hesaplanması gerektiğini de belirten Eğitim-Sen Başkanı ?Türk Eğitim - Sen olarak temenni ediyoruz ki eğitimdeki yanlış uygulamalardan bir an önce vazgeçilir. Öğretmelerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum?dedi.

GÖRÜŞÜMÜZÜ BİLDİRECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde taslağı açıklanan yeni müfredatla ilgili değerlendirmede de bulunan Başkan Eryıldız, ?Türk Eğitim - Sen olarak görüş ve önerilerimizi bakanlığa ileteceğiz. Temenni ediyorum ki iletilen görüş ve öneriler dikkate alınır. Kamuoyunda doğan algı adeta yeni bir müfredat yazıldığı algısıdır. Hal bu ki böyle bir durum söz konusu değildir. Elbette müfredat üzerinde çağın gereklerine uygun çeşitli değişiklikler yapılabilir. Bazı konular daraltılabilir, bazı konular genişletilebilir,? diye konuştu.

ÖĞRETMENE DEĞER

?Müfredatta istediğiniz değişikliği yapın, istediğiniz teknolojiyi kullanın ama eğitimin asli unsuru olan öğretmene gerekli değer verilmediği sürece eğitimde başarı olmaz? diyen Başkan Eryıldız, Türk Eğitim-Sen olarak her zaman eğitimde sorunların çözümü noktasında gerekli desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER