Eğitim

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BEDAVA KAYAK EĞİTİMİ

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BEDAVA KAYAK EĞİTİMİ

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BEDAVA KAYAK EĞİTİMİ
27-01-2017 08:27

                Nurettin ÇUKURYURT

 

                 Valilik, Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamlayan toplam 2 bin 58 öğrenciye bedava Kayak Eğitimi vermeye başladı. Bu amaçla düzenlenen program, Yıldızdağı Kış Sporları ve Kayak Eğitim Merkezi´nde, 90 öğrencinin katılımıyla start aldı.

                Eğitimlerde temel duruş ve durağan alıştırmalar, yürüyüş, tırmanma, düşme-kalkma, düz kayma, kar sapanı duruşu, kar sapanı dönüşü, basit dönüş gibi eğitimler profesyonel kayak eğitmenleri tarafından çocuklara anlatılıyor. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nin tanıtılması ve öğrencilerin kış sporu ile tanışmalarını sağlamak amacıyla organize edilen program kapsamında; 2 bin 58 öğrenci kayak ve kış sporlarını öğreniyor.

                Yapılan eğitimleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine giden Vali Davut Gül, kayak eğitimi alan başarılı öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet etti.

                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı´nın katkılarıyla kayak eğitimi projesine başlanıldığını vurgulayan Gül, il genelinde öğrenciler seçilirken, başarı durumlarına göre tercih yapıldığını dile getirdi. Gül, şimdiye kadar 90 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Sivas´ın kayak sporunda iddialı olmasını arzu ettiklerini ve başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini vurgulayan Gül, "İnşallah fırsat buldukça çeşitli branşlarda çocuklarımıza spor eğitimi vereceğiz. Ben çocuklarımızın Yıldız Dağını görmelerini çok istiyordum. Kayak eğitimi projesine katılan gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER