Gündem

BAŞBAKANDAN ENERJİ MÜJDESİ

BAŞBAKANDAN ENERJİ MÜJDESİ

BAŞBAKANDAN ENERJİ MÜJDESİ
07-08-2017 07:59

Başbakan Yıldırım, bir süre önceEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen 1 milyar dolar yatırımı kapsayan Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yatırımından Sivas´ın da faydalanacağını söyledi.

ERHAN CEYLAN-BESTE KURT-GÖKHAN KARA/

Başbakan Binali Yıldırım, 694 milyon lira değerinde 92 tesisin temel atma ve toplu açılış programına katılmak üzere Başbakanlık uçağı ile Sivas´a geldi.

İl protokolü tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, Sivas´a yatırım müjdesi ile geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, bin megavatlık Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yatırımından Sivas´ın da faydalanabileceği müjdesini veren Yıldırım, Kongre Müzesi bahçesinde halka hitap etti.

Şimdiye kadar Sivas´ın kendilerinin yüzünü hiçbir zaman kara çıkarmadığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, 1 milyar doların üzerinde rüzgâr tesisi yatırımını kapsayan Rüzgâr Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yatırımından 5 ayrı bölgede 12 il ile birlikte Sivas´ın da faydalanacağını müjdeledi.

ABDULLAH GÜL DE EŞLİK ETTİ

92 tesisin temel atma ve toplu açılış programına katılmak üzere Başbakanlık uçağı ile Sivas´a gelen Başbakan Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müze bahçesinde halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım´a Sivas programında, eşi Semiha Yıldırım ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de eşlik etti.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı temel atma ve açılış programına Başbakan Yıldırım´ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Hakan Arslan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Vali Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, il yönetimi, ilçe belediye başkanları ile bazı il protokol üyeleri katıldı.

?SİVAS´IN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIZ?

53´ü açılış, 39´u ise temel olmak üzere 92 tesisin açılış ve temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Sivas´ın kendilerine, kendilerinin ise Sivas´a güvendiklerini belirterek, ?Sivas´ın 1 asırlık sesi olan Aşık Veysel Şatıroğlu ne diyor? Uzun İnce bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Bizde milletimiz için gece gündüz demeden yol alıyoruz. İstiklal ve İstiklalin şehri Sivas´la bizim gönül bağımız yol arkadaşlığımız bir başkadır. Yol arkadaşınız olan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın selamını getirdim? diye konuştu.

?SİVAS BENİM EVİM?

Konuşmasında Sivas ile gönül bağlarının ve yol arkadaşlıklarının farklı olduğunu da vurgulayan Yıldırım, ?Sivas için Türkiye için alın teri döküyoruz. Sivas benim memleketim Sivas benim evim. Biz Sivas´a, Sivas bize güvendi. Bu güne kadar hemşerilerimizin yüzünü hiç kara çıkarmadık. Bundan sonra da çıkarmayacağız. Sivas yatırımlarla, hizmetlerle kalkınmaya devam ediyor. Basın şu Sivas´ın yollarına. Nereden nereye geldik. Aşık Veysel´in dediği o uzun yollar şimdi uzun duble yollar haline geldi. Sivas´a Cumhuriyet tarihi boyunca 80 yılda 24 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Bizim yani Ak Parti iktidarı döneminde ise 729 kilometre duble yol yapıldı. 24 kilometre nere, 729 kilometre nere. İşte Ak parti iktidarının farkı bu. Biz laf üstüne laf koyan değil taş üstüne taş koyan iktidarız? diye konuştu.

HIZLI TREN 2019´DA

Sivas´a bugüne kadar yapılan yatırımların yanı sıra iktidar olarak daha verilen tüm sözlerin yerine getirileceğini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, Sivas´ın Yüksek Hızlı Trene 2019 yılında kavuşacağını kaydetti.

2´İNCİ BİR FAKÜLTE KURULACAK

Uzun yıllardır Sivas´ın talebi olan 2´inci devlet üniversitesiyle ilgili ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın çalışma yürüttüğünü vurgulayan Başbakan Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

?Cumhuriyet şehri Sivas´ımıza yeşil bir şehir parkı yapacağız. Sivas´a bir fakülte sözü verdik 2 fakülte kurma kararı aldık. Uzun yıllardır talebiniz olan 2´inci üniversite sözü verdik. Sözümüzün arkasındayız. Sizin evladınız olan Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz çalışmalara başladı. Meclisin ilgili komisyonu ile görüşmeler de başlatıldı. Önümüzdeki dönemde inşallah Sivas´ımız ikinci bir üniversiteye kavuşmuş olacak. İş kapısının genişletilmesi adına 2´inci OSB dedik ve harekete geçerek kamulaştırma çalışmalarına başladık. 2019´da Yüksek Hızlı Tren Sivas´a geliyor. Buradan Ankara´ya 2 saatte gideceksiniz. Sonra da 5 saatte ver elini İstanbul. Bu proje Sivas´ı çevre illere, Ankara´ya, İstanbul´a, Avrupa´ya bağlayacağız. Sivas´a, Yiğidolara en güzel hizmetler yakışır.?

GÜL: SİVAS, ÖNEMLİ BİR MERKEZDİR

Türkiye Cumhuriyeti 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Sivas´ta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Sivas´ın Selçuklu döneminde olduğu gibi Cumhuriyet döneminde de önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Sivas´ın son 15 yılda önemli yatırımlar aldığını ve bu yatırımlara Sivaslıların şahit olduğunu kaydeden Gül, ?Cumhurbaşkanı olarak Sivas´a gelmemin üzerinden epey bir vakit geçti. Bugün ise Sayın Belediye Başkanı Sami Aydın´ın mutlu gününe ortak olmak için geldik. Şimdi ise siz saygıdeğer halkımız ile birlikteyiz. Sivas her zaman her dönem her çağda çok önemli bir merkez olmuştur. Cumhuriyetin başında Sivas Selçuklu´da olduğu gibi Cumhuriyet döneminde de temel taşlardan biri olmuştur. Sivas´a çok büyük hizmetler gelmeye başladı ve hepiniz şahitsiniz. Yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizler de takdiri bilen insanlarsınız. Saygılarımı sevgilerimi sunuyorum? dedi.

BAKAN YILMAZ:

SİVAS TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise belediye ve devlet yatırımlarından oluşan 92 tesisin temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada Sivas´ın tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Törende 53 projenin yapım işinin, 39 projenin de açılışının gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yılmaz, "Projelerin toplam maliyeti 660 milyon liranın üzerinde. Sivas´ın tarihindeki en büyük yatırım paketi. Hayırlı uğurlu olsun. Bu miktarın 140 milyona yakını eğitim hizmetleri için yapılmıştır. Projeler hayırlı olsun. Projelere verdiği destekten dolayı Başbakanımız Binali Yıldırım´a teşekkür ediyorum? diye konuştu.

?HUKUK TAMAM, SIRADA TURİZM FAKÜLTESİ VAR?

Sivas´ta hukuk fakültesinin açıldığını, turizm fakültesinin ise önümüzdeki süreçte açılacağını müjdeleyen Bakan Yılmaz, "Eski stat yeri Sivas Meydanı olarak Sivas halkına kazandırılacak. Yine 10 bin kişi kapasiteli yurt çalışması devam ediyor. Verilen sözleri yerine getirdik mi? Getirdik. ´Ne aldatan olacağız dedik, ne aldanan olacağız´ dedik. Sözümüzde durduk mu? Durduk. Yine Kızılırmak projesi devam ediyor, Yıldız Dağı yolu yapılıyor, Geminbeli tüneli devam ediyor, 2. Organize Sanayi çalışmaları devam ediyor. İnşallah hızlı tren, Sivas´a yaklaşıyor. Sivas Havaalanı ikinci pist ihalesi bu yıl yapılacak. Başbakanımın yol göstericiliğinde Türkiye´yi daha iyi günler bekliyor, buna inanıyor ve size güveniyoruz. Allah yardımcınız olsun. Sayın Başbakanım Sivas sizin yanınızda, duaları sizinle? dedi.

EROĞLU: SİVAS BAL

ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas´ın tüm yatırımların en iyisine layık bir olduğunu belirtti.

Sivas´a heybeleri dolu geldiklerini ve sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın 18 tesis ve 181 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini de kaydeden Bakan Eroğlu, ?Sivas´ı çok seviyoruz. Yiğitler diyarı Sivas´ımıza yeni tesislerin Halil İbrahim bereketi getirmesini diliyorum. Sivas´a hangi ormanı istiyorsanız onu kuracağız. Hibe ve destek vererek Sivas´ı bal üretim merkezi haline getireceğiz. Çünkü Sivas her şeyin en iyisine layık bir şehir. Sivas´a heybemiz dolu geldik. Tam 18 tesis 181 milyon liralık yatırımla geldik. Sivas´ta gereken yatırımları yapıyoruz? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bir kısmı devlet, bir kısmı ise belediye yatırımı olan 694 milyon lira değerindeki 92 tesisin temel atma ve açılış töreni gerçekleştirildi.

Törende katılımcılar hep birlikte kurdele kesti.

GÜVENLİK HAT SAFHADA

Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar, milletvekilleri ve özel davetlilerin geldiği ilimizde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Şehrin farklı noktalarında yerleştirilen ekiplerle giriş-çıkışları kontrol altına alan İl Emniyet Müdürlüğü, törenin yapıldığı İnönü Bulvarından başlayarak Atatürk Caddesi´nde her 50 metrede bir olmak üzere karşılıklı olarak polis yerleştirildi. Sivas´ta hafta sonu adeta kuş uçurtmayan İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 500 polis ve özel harekat ile sahada görev yaptı.

ÜCRETSİZ OLMASINA RAĞMEN

Başbakan Binali Yıldırım´ın yaptığı 92 projenin temel atma ve açılış töreni için halk otobüsleri ücretsiz olmasına rağmen katılım beklenenden az oldu.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı temel atma ve açılış töreni için şehir içi ulaşım sağlayan özel halk otobüsleri saat 15 ila 20 arasında ücretsiz ulaşım imkânı sunmuştu.

TÖRENDEN SONRA DÜĞÜNE

Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Gurup Başkanı Mustafa Elitaş, Vali Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Habip Soluk, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun temel atma ve açılış törenin ardından Belediye Başkanı Sami Aydın´ın oğlu Burak Aydın´ın Eğri köprü yakınındaki villada yapılan düğününe katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, düğün merasiminin ardından geldiği Başbakanlık uçağı ile gece saatlerinde ilimizden ayrıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER