Medya

BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
24-07-2017 07:59

?Haberleşme özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezidir?

Vali Davut Gül, Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında ?Demokrasiyle yönetilen toplumlarda şeffaf bir rejimin gereği olarak ?Haberleşme Özgürlüğü? son derece önemli olup, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır? dedi.

Erhan CEYLAN

Vali Davut Gül, Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, ?mesajında ?Demokrasiyle yönetilen toplumlarda şeffaf bir rejimin gereği olarak ?Haberleşme Özgürlüğü? son derece önemli olup, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır? dedi 

Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu belirten Vali Gül, basının, yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçlarıyla olayları, gelişmeleri topluma aktararak kamuoyu oluşmasına büyük katkıda bulunduğunu belirtti.

Vali Gül mesajında şunları belirtti.
?Teknoloji ve bilim çağı olan günümüzde vazgeçilmez olan ve hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

İMKANLAR VURGUSU
Son yıllarda gelişme, büyüme yönünden başarılı bir grafik seyreden Sivas´ımızın bu noktalara taşınmasında il idarecileri, yöneticiler, yerel yönetimler kadar basınımızda etkin rol oynamaktadır. ?2023 Sivas? hedefimize doğru bizlerle birlikte ortak hareket eden kamuoyunu aydınlatmak için büyük fedakârlıklarla mesleğini yapan, Sivas ile ilgili gelişmeleri gerek Sivas gündemine gerekse ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yerel medya çalışanlarının sosyal ve ekonomik imkânların iyileştirilmesi de son derece önemli bir konudur.

BAŞARILAR DİLEDİ
Bu duygu ve düşüncelerle mesai mefhumu gözetmeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük çaba sarfeden, her türlü koşullarda sorumluluk bilinciyle çalışarak zor ve meşakkatli görevi yerine getiren, basın mensuplarının ?24 Temmuz Basın Bayramı?nı kutlar, görevini yerine getirirken yaşamını yitiren basın çalışanlarını rahmet ve saygıyla anar, basınımızın çok değerli yönetici ve her kademedeki çalışanlarına başarılar dilerim.?

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÇOK ÖNEMLİDİR

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız yayınladığı mesajında ?Basın özgürlüğü, demokrasilerde çok seslilik ilkesi adına çok önemli olgudur.?dedi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, basının ve özgürlüğün önemine vurgu yaparak ?Basın özgürlüğü, demokrasilerde çok seslilik ilkesi adına çok önemli olgudur.?dedi.

Rektör Yıldız, mesajında şunları belirtti.

?Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde nesnellik, doğruluk, bağımsızlık ilkelerine bağlı kalarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

Basın özgürlüğü, demokrasilerde çok seslilik ilkesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı´nı kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyor, Sivasımızın şehit basın mensupları Âdem Yavuz ve İsmail Güneş´i rahmetle anıyorum.?

?Sivas basını objektif Tarafsız ve ilkelidir?

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Basın bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında ?Sivas basını objektif, tarafsız ve ilkeli bir şekilde görevini yerine getiriyor? dedi.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Sivas basınının objektif, tarafsız ve ilkeli bir şekilde görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Gece gündüz demeden, karşılaştıkları tüm sıkıntılara göğüs gererek görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı´nı kutlayan Demirgil, Sivas basınının ilin tanıtımı noktasında üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Başkan Demirgil, "Sivas´ta faaliyetlerini devam ettiren yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız, ulusal ajans temsilcileriyle zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı´nı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

"Değerlerimize SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Sivas Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Üngör ise, Basın Bayramı mesajında ?Bize düşen görev, topluma yabancılaşmadan milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerimize sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.? dedi.

Sivas Gazeteciler derneği Başkanı Orhan Üngör, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında ?Bize düşen görev, topluma yabancılaşmadan milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerimize sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.?dedi.
Ülkemizde halen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılmasının Basın Bayram olarak kutlandığına dikkat çeten Başkan Üngör, halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının en önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini söyledi.
İletişim teknolojilerinin gelişmesine bağlı olarak, kitle iletişim araçlarının önemi ve etkisinin her geçen gün daha da arttığını belirten Üngör, mesajında şunları aktardı.
?Ancak teknolojinin gelişmesi basın mesleğini kolaylaştırdığı kadar rekabet unsurunu da daha zor bir dönemece sokmuştur. Basın, toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuoyuna duyurulmasında aracı olurken, öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bu kapsamda biz basın mensuplarına düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığımız topluma yabancılaşmadan milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlere sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.
Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, kişi hak ve özgürlüklerinin tesisinde, gerçek adaletin sağlanmasında büyük önem arz etmektedir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi önemli bir yer teşkil ederken, bunu mümkün kılabilmek için bağımsız ve özgür basına ihtiyaç olduğunu da özellikle vurgulamak isteriz.
Gazeteci arkadaşlarımıza yıpranma hakkının geri verilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtirken, uzunca bir süreç sonunda alınabilen sarı basın kartının daha fonksiyonel hale getirilmesini temenni ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Sivas Gazeteciler Derneği olarak ilimizde görev yapan tüm meslektaşlarımızın ?24 Temmuz Basın Bayramını? kutlarken; görevi başında şehit olan gazeteci İsmail Güneş ve Adem Yavuz´u bir kez daha rahmetle anıyoruz.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER