Gündem

?BEN MAKAM İÇİN GELMEDİM?

?BEN MAKAM İÇİN GELMEDİM?

?BEN MAKAM İÇİN GELMEDİM?
29-03-2018 07:59

 

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas´a hizmet için başkanlık görevine talip olduğunu belirterek, ?Ben makam için gelmedim. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Son günüme kadar gücüm, imkânım oranında bu şehre hizmet etmek istiyorum? dedi.

?TAKDİRİNİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUM?

Özellikle 2017 yılında birçok projeyi hayata geçiren ve bazı projeleriyle de ülke gündeminde adından söz ettiren Belediye Başkanı Sami Aydın, bu çalışmaların takdirini kamuoyuna bıraktı. Başkanlık görevinde 10. Yılına giren Aydın, ?Ben bu şehre hizmet etmek için göreve talip oldum başta bir isteğim ya da kriterim olmadı. Tek isteğim ilimizde yaşanan temel sorunları ortadan kaldırmak ve yaşanıla bilirlik seviyesini yükseltmektir. Makamda oturmak için ben buraya gelmedim. Benim için kriter budur. 4 yılda yaptıklarımızı burada anlatmakla bitirimeyiz. Sivas böyle bir dönemi daha önce yaşadı mı? Onun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Ben ve ekibim Sivaslılara layık olmaya çalışıyoruz. Onlardan tek talebimiz ise bize dua etmeleridir? dedi.

Erhan CEYLAN/

Belediye Başkanı Sami Aydın, katıldığı bir programda 9 yıllık başkanlık sürecinde Sivas´a kazandırdıklarından bahsetti. Ulaşım, altyapı, park ve bahçe ile sosyal projeler ile Sivas´ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirdiklerini vurgulayan Aydın, ?Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Benim emeklerim varsa helali hoş olsun. Başkanlık sürecinde 9 yılı geride bırakıp 10. Yıla girdim. Tek amacım şehrin temel sorunlarını çözmektir. Dediğim gibi ben makamda oturmak için bu göreve talip olmadım? diye konuştu.

BARAJ İÇİN 18 MİLYONLUK PROJE

2018 yılı projelerinden birini de açıklayan Başkan Aydın, ülke genelinde yaşanan kuraklıktan Sivas´ın da etkilendiğini belirterek, barajı kuraklıktan kurtaracak bir proje üzerinden çalıştıklarını söyledi.

Aydın, 4 Eylül Barajında suyun kuraklık nedeniyle yetersiz olduğunu belirterek, ?Barajdaki suyun az olması nedeniyle Paşabahçe depolarından baraja yeni bir ishale hattı proje ihalesi yapıldı. Proje bedeli 18 milyon lira. Bu suyun sertliği fazla olduğu için sertlik düşürücü tesisini de kuruyoruz.  İçme suyunda kesinlikle kaliteden taviz vermeyeceğiz? dedi.

56 MAHALLEYE SICAK ASFALT

Şehir içi ulaşımda ise önemli mesafede yol kat ettiklerini de vurgulayan Belediye Başkanı Sami Aydın, 65 mahalleden 56´sını sıcak asfalt ile buluşturduklarını söyledi.

Ayrıca bu mahallelerin altyapı eksikliklerini de tamamladıklarını söyleyen Aydın, 56 mahallede altyapı noktasında bir kısmını tamamen, çok az bir kısmını ise kısmen tamamladıklarını, geriye kalanlarda ise bu yıl çalışmaların aralıksız devam edeceğini kaydetti.

ESKİ HALK OTOBÜSLERİNDE SON SÜRE 31 MAYIS!

Şehir içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleriyle ilgili süreci de değerlendiren Başkan Aydın, ?Halk otobüslerinin tamamını yeniliyoruz. 249 tane halk otobüsümüz var. Bunlar tabi 2005 yılında sisteme girdiler. Ama günümüzün şartlarında bu halk otobüsleri Avrupa Birliği´nin (AB) ulaşım kriterlerine uyumlu değil. O zamanki Türkiye ile bugünkü Türkiye farklı. Belki Türkiye´de bu sistemi ilk yapan biziz. Tüm araçlarımızı Avrupa Birliği ulaşım kriterlerine uygun hale getiriyoruz. Tamamını alçak tabanlı olacak. Böylece engelli, yaşlı ve hamile kadınlar rahat bir şekilde halk otobüslerini kullanabilecek. Araçlarımız durduğu zaman yaklaşık 17 santim aşağı çökebiliyor. Yani kaldırımla düz oluyor. Tamamı 31 Mayıs tarihine kadar değişmiş olacak.

ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMEDİK

Şuan da 100 civarında yeni aracımız geldi. Geri kalanlar için verdiğimiz son süre 31 Mayıs´tır. Mevcut otobüs sahipleri bağlantılarını yaptılar. 31 Mayıs´a kadar tamamlamış olacaklar. 1 Haziran 2018 tarihi itibariyle bu mevcut eski araçların tamamı sistemden çekilecek. Aracını almamış dahi olsalar yeni araçları gelene kadar eski araçları ile çalışamayacaklar. Burada esnafımıza yönelik te muhteşem imkânlar sunduk. Şu anki Türkiye şartlarında banka faizlerinin yüzde 20´lere dayandığı bir dönemde biz yaklaşık yüzde 5 faizle onlara finansman olduk. Bu konuda da AK Parti Sivas Milletvekillerimizin çok büyük desteği oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum? dedi.

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER