Gündem

Besiciler Kurban Pazarından Dertli

Sivas’ta kurban bayramı öncesi kurulan kurban pazarında satış yapan besiciler alanın yetersizliğinden ve imkanlarından dert yakınıyor. Toz ve toprak içinde satış yapmaya çalıştıklarını ifade eden besiciler, duş alamadıklarını ve çadırlarda yatmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, belediyenin hayvan pazarıyla ilgilenmediğini belirtiyorlar.

13-06-2024 11:46
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Ahırlar bölgesinde bu yılda kurulan hayvan pazarında Sivas Belediyesi tarafından 40 çadır yeri, 12 küçükbaş hayvan padoku ve 570 büyükbaş hayvan yeri bulunuyor. Satışların devam ettiği pazarda besiciler alanın yetersizliğinden ve imkanlarından şikayet ediyor.

Besicilerden Ali Şahin, “Belediyenin buradaki yerinden memnun değilim yani en azından buraya duş alanları koyabilirler, yatacak yerleri temin edebilirler. İnsanlar çadırlarda yatıyorlar bunlara bir şeyler yapılması lazım.  Yıl 2024 bu verdiğimiz vergilerin araya gittiğini düşünmeye başlıyorum. Şu alanlar bile belediyenin değil burayı resmen insanlardan kiralayarak geliyorlar. Belediye buraya hiçbir şekilde destek olmuyor.  Hiçbir yatırım yapmamış aşağıya sadece ufaktan bir yer yapmışlar orada da insanların hali perişan yani. Duş yok hayvanları sulamak istiyoruz sulama sistemimiz yok, yatacak yerimiz yok çok sıkıntılı durumdayız.” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER