Gündem

?BESLENME VE DİYET´ HALK TOPLANTISI BUGÜN

?BESLENME VE DİYET´ HALK TOPLANTISI BUGÜN

?BESLENME VE DİYET´ HALK TOPLANTISI BUGÜN
07-07-2017 07:56

 

 

Gökhan KARA

         Türk Gastroenteroloji Derneği ve Belediye tarafından ortaklaşa ?Beslenme ve Diyet? konulu halk toplantısı bugün yapılacak.

         Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde saat 14´te başlayacak toplantıda KGD Başkanı Prof.DR. Serhat Bor, Sindirim sisteminin hekimleri ve endoskopi´nin kimlere yapılıp-yapılmayacağı, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden Prof. Dr. Hilmi Ataseven Reflü hastalığı ve beslenme,Erciyes Üniversitesi´nden Doç, Dr. Alper Yurci Barsak hastalıklarında beslenme ve diyet, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Yönem de Probiyotikler  konusunda bilgiler verip, önerilerde bulunacak.

SORULARA CEVAP        

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, Toplumsal Farkındalık Projeleri kapsamında ?Farkında Ol, Geç Kalma? sloganı ile düzenlenecek ?Sindirim Sistemi Hastalıkları Bilgilendirme Programı?na Sivas´ta devam edeceklerini belirterek, halka ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan toplantıda, Halka yönelik olarak Sindirim Sistemi Hastalıkları ile ilgili tanı ve tedavideki gelişmelerin uzmanlar tarafından anlatılacağını, soruların cevaplandırılacağını bildirdi.

AMAÇ BİLİNÇLENDİRME

 

?Sindirim Sisteminin Hekimleri Gastroenteroloji´nin tanımı, Endoskopi´nin kimlere yapılıp-yapılmayacağı, Reflü Hastalığı ve Beslenme, Bağırsak Hastalıklarında Beslenme ve Diyet ile Probiyotikler gibi başlıklarda sunumların yer alacağı halk toplantısında amacaın hastalıklarla ilgili farkındalık yaratma ve bilinçlendirmeyi sağlamak olduğunu da belirten Başkan Prof. Dr. Bor, ?Halka yönelik gerçekleştirilecek olan program kapsamında, Konferans merkezi bahçesine kurulacak dev kalın bağırsak maketi ile hasta ve hasta yakınlarının bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Maketin içerisinde bağırsağın yapısı, kolon kanseri ve bağırsak hastalıkları ile ilgili bilgiler içeren panolar yer alacaktır. Ayrıca sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgili bilgilendirici broşür dağıtılacak, anket çalışması yapılacaktır? dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER