Yaşam

BEYAZ ESARET

BEYAZ ESARET

BEYAZ  ESARET
27-01-2017 08:47

Şehirde Belediye´nin kar timleri kaldırımları temizleme çabası verirken, 9´u tuzlama olmak üzere 95 araçta yollardaki karları kaldırıyor.

Engelli ve Hamile çalışanlara Valilik kar nedeniyle dün tatil verirken, Meteoroloji hafta sonuna kadar kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

Erhan CEYLAN/

Ülke genelinde etkisini artıran kar yağışı Sivas´ta adeta beyaz esarete dönüştü. Meteoroloji´nin Sivas ve çevresi için yaptığı ?Kar´ uyarısının ardından önceki geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 680 köy yolu ulaşıma kapandı.

680 KÖYLE ULAŞIM YOK

Kartpostallık görüntülerin oluştuğu kentte merkez ilçeye bağlı 76, Altınyayla´da 10, Divriği´de 63, Gemerek´te 26, Hafik´te 60, İmranlı´da 100, Kangal´da 80, Suşehri´nde 35, Şarkışla´da 55, Ulaş´ta 15, Yıldızeli´nde 72 ve Zara´da 88 olmak üzere toplam 680 köy yolu ulaşıma kapanırken, bu yolların 3 bin 400 kilometre olduğu bildirildi.

KAR TİMLERİ İŞBAŞINDA

Şehir merkezinde ise, geçtiğimiz yıl Belediye tarafından oluşturulan kar timleri gece gündüz aralıksız çalıştı. Özellikle merkezde yol ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yapan 350 kişilik ekibe, 9´u tuzlama olmak üzere 95 araç destek verdi.

Yoğun kar yağışına rağmen hummalı bir çalışma yürüten ve 3 vardiya olarak hizmet veren ekiplerin merkezin ardından mahallelerde de görev yapacağı açıklandı.

ÇOCUKLAR SEVİNDİ

2016-2017 eğitim öğreti yılı ilk döneminin bitmesi nedeniyle kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Kendi aralarında kartopu savaşı, kardan adam yaparak ve kızakla kayarak eğlenceli bir tatil geçiren çocuklara zaman zaman ebeveynleri de eşlik etti.

DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre iki gündür etkili olan kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklı olarak devam etmesi bekleniyor.

ENGELLİLERE TATİL

Kar yağışı nedeniyle kent merkezinin beyaz bir örtüyle kaplandığı Sivas´ta Valilik rehabilitasyon merkezleri, engelli ve hamileler için dün bir günlük tatil kararı aldı.
Bu arada belediye ekiplerinin yetersiz olduğu bölgelerde vatandaş ve esnafın da kar temizleme çalışması yaptığı görüldü.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER