Gündem

Bilim insanlarını Şaşırtan Mumya

Dünyanın en uzun soluklu çizgi dizilerinden biri olan The Simpsons, bu kez 3 bin 500 yıllık bir mumya ile gündemde.

Bilim insanlarını Şaşırtan Mumya
24-06-2024 11:54
SİVAS

Haber Merkezi

Antik Mısır Medeniyeti hala pek çok gizemi barındırırken, 3 bin 500 yıllık bir mumyanın lahitinde bulunan mavi saçlı karakter dikkat çekti. Ünlü çizgi dizi The Simpsons'daki Marge Simpson'a benzeyen uzun ve mavi saçlı bir kadın tasviri, lahitin iç kapağında bulunmasıyla gündeme oturdu.

HER ŞEYİ ÖNCEDEN TAHMİN EDİYOR

Reddit ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşılan bir lahitteki kadın tasvirinin, Simpsons karakteri Marge'e benzemesi tartışmalara yol açtı. Çünkü The Simpsons, bazı bölümleriyle öngörüde bulunan bir yapım olarak biliniyor.

'SİMPSONS YİNE BİLDİ'

Çizgi dizide uzun yıllardır her türlü konu işlendiği için, bazı gerçekleşmemiş olaylar sonradan gerçekleştiğinde "Simpsons yine bildi" şeklinde yorumlar yapılıyor. Bu sefer ise Antik Mısır'da bulunan bir lahitte, mavi saçlı sarı renkli bir kadın tasviri bulunması, sosyal medyada espri konusu oldu ve "Mısır'dakiler Simpsons'ı mı gördü?" şeklinde yorumlar yapıldı.

ASLI ÇOK BAŞKA ÇIKTI

Arkeologlar tarafından dokuz ay önce bulunan bu keşif, El-Ashmunein kasabasında bulunan Antik Mısır dönemine ait bir lahitte yapıldı. Tabut, tahminlere göre 3 bin 500 yıl öncesine tarihleniyor ve baş rahibin kızı Tadi Ist'in mumyalanmış kalıntılarını içeriyor. Tabutun iç kısmındaki çizim ise Tadi Ist'i betimliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER