Gündem

Binlerce Temizlik Görevlisinin İşine Son Verilecek

Okullarda görev yapan binlerce temizlik ve bakım onarım görevlisi bulunmaktadır. Okullarda görev yapan temizlik personelinin az bir kısmı kadroludur. Geriye kalan büyük bir kısım ise İŞKUR tarafından görevlendirme usulü olarak çalıştırılmaktadır.

 Binlerce Temizlik Görevlisinin İşine Son Verilecek
19-05-2024 16:06
SİVAS

Haber Merkezi

İŞKUR tarafından okullara bakım onarım ve temizlik faaliyetleri yürütmeleri amacıyla görevlendirilen personel typ kapsamında okullara çalışmaktadırlar. Söz konusu personele ödemeler asgari ücret üzerinden aypılır.

Toplum yararına hizmet projesi kapsamında görevlendirilen bakım onarım ve temizlik işçileri 9 ay gibi bir süre kapsamında görevlendirilirler.

Yurt genelinde sayıları onbinleri bulan typ kapsamında görevlendirilen personel İşe girerken sözleşme imzalayarak bir ara başlar. Göreve başlayan personele ait tüm bilgiler ve görevlerini ne zaman sona ereceği söz konusu sözleşmede belirtilir.

Bu kapsamda okullar tatile girmeden bir hafta önce typ kapsamında görevlendirilen bakım onarım ve temizlik işçilerinin görevleri sona erdirilecek ve iş çıkışları yapılacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER