Gündem

Bir Garip Fotoğraf! Cihat Yaycı, Kevork Özkaragöz’le Neler Konuştu?

Sivas’ta günlerde konuşulan Aziz Vlas konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Türkiye’de Ermeni diasporasının çeşitli faaliyetler yürüttüğünü iddia eden Cihat Yaycı’nın Aziz Vlas Mezar ve Anıt Projesini çizen Ermeni Mimar Kevork Özkaragöz ile fotoğrafı ortaya çıktı.

Bir Garip Fotoğraf! Cihat Yaycı, Kevork Özkaragöz’le Neler Konuştu?
16-09-2024 11:35
SİVAS

Haber Merkezi

Sivas’ta son günlerin en çok konuşulan konusu olan Aziz Vlas Anıt Mezarı gündemi meşgul ederken ortaya da pek çok iddia atılmıştı.

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen çalıştayın ardından Aziz Vlas Mezarı ve Yapı Kalıntıları olarak tescillenen alanın Göz Evliyası Mezarı ve Yapı Kalıntıları olarak değiştirilmesi kararı alınmıştı.

Gündem olan Aziz Vlas konusunun ardından Emekli Tümamiral Cihat Yaycı’da bir takım iddialarda bulunarak Aziz Vlas konusu üzerinden Ermeni diasporasının Sivas’ta bir takım oyunlar oynamaya çalıştığını iddia etmişti.

Cihat Yaycı’nın Aziz Vlas Mezar ve Anıt Projesini çizen Ermeni Mimar Kevork Özkaragöz ile çektirdiği bir fotoğraf ortaya çıktı. Emekli Tümamiral Cihat Yaycı’nın ortaya çıkan bu fotoğrafı ise farklı iddiaları gündeme getirdi.  

Fotoğrafta Kevork Özkaragöz’ün Cihat Yaycı’ya Osmanlı’da saray mimarlığı yapan Ermeni mimar ailesi Balyanlar’ın çalışmalarını anlatan “Balyanlar: Osmanlı Mimarlığı ve Balyan Arşivi” isimli kitabı hediye ettiği yer alıyor.

Fotoğrafın ne zaman ve nerede çekildiği bilinmezken Cihat Yaycı’nın Kevork Özkaragöz ile ne görüştüğü merak ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mustafa Ersoy 3 gün önce
Yaycı paşa, sizlerin gündeme getirmeye korktuğu bir konuyu işleyerek Sivas'ın Ermenilere tapulanma girişimini ortadan kaldırmaya çalıştı. Siz ne yaptınız bu konuda ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER