Gündem

BİREYSEL SULAMAYA YÜZDE 50 HİBE

BİREYSEL SULAMAYA YÜZDE 50 HİBE

BİREYSEL SULAMAYA YÜZDE 50 HİBE
15-01-2018 07:59

 

 

 

Nurettin ÇUKURYURT

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  Bireysel Sulama yapacak çiftçilerin yüzde 50 hibeyle destekleneceğini belirterek, projelerin en geç 1 Mart´a kadar yapılması gerektiğini açıkladı.

2018 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri tebliğinin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, bu kapsamda Sivas´ta 2006-2017 yılları arasında yapılan toplam 188 sulama projesine 2 milyon 580 bin lira hibe desteği verildiğini söyledi.

Bireysel sulama projelerinde,  2017 yılında artış gözlense de tarımla uğraşan nüfus ve sulanabilir tarım arazilerinin varlığına bakıldığında bu sayıların çok düşük olduğunun gözlemlendiğini de belirten İl Müdürü Yıldız, çiftçileri bireysel sulama projesi yapmaya ve bu desteklerden faydalanmaya çağırdı.

 Proje başvurularının yılbaşı itibariyle başladığını vurgulayan İl Müdürü Yıldız, yüzde 50 hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilere teknik destek vereceklerini de belirterek son müracaat tarihi olan 1 Mart gününe kadar projelerin tamamlanarak, İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan DAP kapsamında hayvancılığın geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanacak ağıl ve ahır projelerinin de yüzde 50 oranında hibe ile destekleneceği ve proje yapmak isteyenlerin 31 Ocak´a kadar başvuruda bulunmaları vurgulandı.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER