Gündem

BİTMEYEN CAMİ ONARIMINA KAYMAKAM İNCELEMESİ

BİTMEYEN CAMİ ONARIMINA KAYMAKAM İNCELEMESİ

BİTMEYEN CAMİ  ONARIMINA  KAYMAKAM  İNCELEMESİ
07-04-2017 07:56

Gökhan KARA /

Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, geçen yıl Aralık ayında bitirilmesi planlanan, ancak bir türlü bitirilemeyen Acıyurt köyündeki tarihi camii de incelemelerde bulundu, ?İnşallah yakında biter, köylülerimizle birlikte Cuma namazı eda ederiz? dedi.

İlçenin en önemli yerleşim yerlerinin başında gelen Acıyurt köyüne beraberinde ilçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi olduğu halde giden Kaymakam Yılmaz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçen yıl restorasyon çalışması başlatılan, ancak bu zamana kadar tamamlanamayan çalışmalarla ilgili, köy muhtarı Rafet Sönmez´den bilgiler aldı.

Tavanı Osmanlı motifleri ve desenleriyle bezenmiş mimarisi nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tescilli eski eser statüsüne alındıktan sonra geçen yıl başlatılan onarım çalışmalarının aralık ayında bitirilmesinin planlanmasına rağmen, tamamlanaması, köylülerin eleştirilerine yol açmıştı. Aylar süren onarım nedeniyle temmuz ayından bu yana ezanın okunmadığı camii de inceleme yapan Kaymakam Yılmaz, tarihi yapının çok farklı bir cami olduğunu belirterek "İnşallah en kısa zamanda restorasyon tamamlanır ve ibadete açıldığında köylülerimizle birlikte Cuma namazımızı eda ederiz." dedi.

Acıyurt Köyü Muhtarı Rafet Sönmez ise, restorasyonun bir an önce bitmesini ve ibadete açılmasını beklediklerini ifade ederek ?Aylardır ezan okunmuyor, herkes sitem ediyor, bu onarım neden böyle sürüncemede kaldı, kimse anlamış değil? dedi.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER