Gündem

BİZİ TERCİH EDİN (VİDEO)

BİZİ TERCİH EDİN (VİDEO)

BİZİ TERCİH EDİN (VİDEO)
21-07-2022 07:00

Uğur YİĞİT

Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler sıralamasına ve aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar. 48 yıllık tarihiyle Sivas’ın eğitim yuvası Cumhuriyet Üniversitesi de yapılacak tercihlerle yeni öğrencilerini beklemeye başladı. Yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü, sosyal imkanları, güçlü eğitim kadrosu ile üniversitenin yine en çok tercih edilecek üniversiteler arasında yer alması bekleniyor.

İYİ BİR NOKTADAYIZ

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hem öğrencilere hem de ailelerine seslendi. 1974 yılından bugüne çeşitli fakültelerde eğitim ve öğretime devam ettiklerini belirterek üniversite hakkında bilgiler veren Yıldız, “ Şuanda bizim 18 tane fakültemiz, 11 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul, 1 konservatuvar, 4 tane de enstitü olmak üzere, enstitülerle birlikte eğitim ve öğretime devam eden bir üniversiteyiz. 1974’te başlayan eğitimimiz devam ediyor. En son bu sene hukuk fakültemize öğrenci alıyoruz ve konservatuvarımız öğrenci alıyoruz. Böylece yıllardır öğrenci alamadığımız iki birimimize de öğrenci alıyoruz. Üniversite olarak iyi bir noktadayız. Üniversite-sanayi işbirliğini geliştiriyoruz. Üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi kaliteli eğitim vermek bunu yapıyoruz. Araştırma projelerimiz devam ediyor.” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZDE HER İMKAN VAR

Aynı zamanda yurt dışında gelen öğrencilere de eğitim imkanı sunduklarını söyleyen Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yurtlar konusunda bir problemimiz yok. Yaklaşık 15 bin öğrencinin kalabileceği yurt imkanımız var. Sosyal imkanlar noktasında oldukça önemli yerlerimiz var. Sosyal, sportif, kültürel anlamda burada kendilerini çok rahat edecek bir konumda görürler ve iyi bir eğitim alarak 4 yıl sonrasında yetişmiş olarak mezun olurlar.” diye konuştu.

SİVAS GÜVENLİ BİR ŞEHİR

Hem ailelere hem de öğrencilere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin rahatlıkla tercih edilebilecekleri bilgisini veren Yıldız, “Sivas’ta rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir şehir, güvenli bir şehir, ucuz bir şehir, sosyal ve kültürel imkanları bol olan bir şehir ve kültürel anlamda da tarihten bugüne büyük bir potansiyel taşıyan bir şehir sevgili öğrenciler bizi tercih edebilir. Aileler rahatlıkla bizi tercih ettirebilir. Öğrenciler geldiğinde bizim emanetimizdir. Hiçbir zaman gözleri arkada kalmaz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER