Ekonomi

Bu Mesleği Yapan Yaşadı

Avrupa'da tarım sektöründe yaşanan işçi isyanı sonrasında, diğer Avrupa ülkeleri çiftçilik alanında çalışacak işçilere yönelik işçi alımlarına başladı. İşte Avrupa'nın Türkiye'den talep ettiği kriterler...

Bu Mesleği Yapan Yaşadı
28-02-2024 14:13
SİVAS
HABER MERKEZİ

Avrupa'da yüksek giderler ve düşük gelir nedeniyle çiftçilerin başlattığı isyanlar sonucunda tarım alanlarının boş kalmasıyla Avrupa'nın tarım ihtiyacı azaldı ve yeniden Türkiye'den çiftçi alımı yapma gereği duydu. Bu bağlamda, çiftçi alımında en hızlı adımı atan ülke Fransa oldu ve 3 bin Euro maaşla işçi alımı yapacağını internet üzerinden ilan etti.

2/5
Bu mesleği yapanların başına talih kuşu kondu! Aylık net 101 bin lira maaşı var: İşte şartları 2

TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA İŞ ALIMI

Avrupa'daki tarım işçilerinin eylemleri geniş kapsamlı bir boyuta ulaştı. Gelirlerinin yetersizliğinden şikayet eden işçiler, düzenledikleri seminerler sırasında maruz kaldıkları ayrımcılığa karşı tepkilerini artırdılar, bu durum da Avrupa devletlerini farklı çözüm arayışlarına yöneltti.

3/5
Bu mesleği yapanların başına talih kuşu kondu! Aylık net 101 bin lira maaşı var: İşte şartları 3

Fransa, domates üretiminde yetersizlik yaşadığı için Türkiye'den işçi almak zorunda kaldı; çünkü yeterli domates üretimi olmadığında salça üretimi de tehlikeye girecek. Bu durum, Fransa'nın büyük markalarının da zarar görmesine neden olabilir. Bu sebeple Fransa, mevsimlik işçi için aylık 3 bin euroyu gözden çıkardı ve geliş-gidiş ücretleri de devlet tarafından karşılanacak.

4/5
Bu mesleği yapanların başına talih kuşu kondu! Aylık net 101 bin lira maaşı var: İşte şartları 4

AYLIK 101 BİN LİRA MAAŞLA İŞÇİ ALINACAK

Bu bağlamda Fransız Ulusal Meclisi, işçi alım sürecini hızlandırdı. Vize işlemlerinin işçiler için gerekli olmadığını, kişinin çalışma geçmişine bakılacağını belirtti.

5/5
Bu mesleği yapanların başına talih kuşu kondu! Aylık net 101 bin lira maaşı var: İşte şartları 5

Çiftçilikte uzmanlık alanı ve yanında getirebileceği kişiler belirlenecek, konaklama ve diğer detaylar planlanacak. Bu çerçevede, işçilere aylık 3 bin euro, yani aylık olarak 101.249,41 TL ödenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER