Şehrin en değerli bölgesi haline gelen Bağdat caddesinin doğu kesiminde tüm binalar 13 metre içeriye çekilerek yapılırken kavşağın bir sokak altında başlayan otel inşaatının kaldırımın hemen dibinden başlayarak yükselmesine tepki gösteren vatandaşlar ?Bu nasıl imar, yan yol ve yeşil alan mı yanlış, inşaat imarı mı yanlış? diyerek Belediye´yi eleştiriyor. Belediye İmar Müdürü Erol Genç ise ?Uygun değil ama şehir imar planı böyle, elimizden bir şey gelmiyor? dedi.
İMAR MÜDÜRÜ GENÇ: PLAN BÖYLE
Bağdat Caddesi´ndeki bu inşaatla ilgili vatandaşların eleştirilerini yönelttiğimiz Belediye İmar Müdürü Erol Genç, ?1984 imar planı da, 2012 İmar revizyonunda da plan böyle. Uygun değil ama plan bu. Plancı bu adayı 5 metre çekmiş. 4 adaya kadar ticari alan ruhsatı da var. O nedenle otel inşaatına izin verildi? dedi.
CEYHAN: PLANCI BÖYLE UYGUN GÖRMÜŞ
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, şehrin imar planının çok eski olduğunu belirterek ?İmar revizyonunda plancı böyle uygun görmüş, mülkiyet dokusuna el sürmemiş. İmar değişikliğini, genellikle toplumsal kültür, müktesap haklar, mülkiyet dokusu ve hukuk nedeniyle çoğu zaman yapamıyoruz ?dedi.
Haydar ALDIKAÇTI/
Şehrin güneyindeki Bağdat Caddesi´nde yan yol ve yeşil alanı durduran inşaatı gören vatandaşlar Belediye´yi eleştirerek ?Bu nasıl imar, bu inşaatın bu şekilde yapılmasına kim nasıl ve neden müsaade ediyor, böyle imar planı olur mu?? diye tepki gösterirken, Belediye İmar Müdürü Erol Genç ile Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, 2012´de yapılan İmar revizyonuna göre o inşaata ruhsat verildiğini söyledi.
Son yıllarda yapılan donanımlı ve özellikli lüks yapılar nedeniyle şehrin en değerli bölgesi haline gelen ve Numune Hastanesi´nin de bölgeye gitmesiyle değeri taçlanan Bağdat Caddesi´nin, doğu yakasındaki yan yolun ve yeşil alanın kavşağa yakın bölümde bir inşaata başlanması nedeniyle kesintiye uğraması görenlerin tepkisine neden oldu. Konuyu gazetemize aktaran vatandaşlar, Belediye´nin böylesine gelişmekte olan bölgedeki imar uygulamalarında daha titiz davranması gerektiğini belirterek ?Caddenin doğusunda tüm binalar 13 metre geriye çekilerek yapılmış. Kavşağın hemen altındaki sokakta da durum böyle iken, şehirde benzincilikte yapan bir iş adamına ait otel inşaatının, kaldırımın hemen dibinden yapılmasına izin verilmesi bu caddenin imarına darbe yapmaktır. Tüm binalar simetrik vaziyette sıralıyken bu inşaat çıkıntısını izahını Belediye kamuoyuna yapmalıdır? dediler.
İMAR MÜDÜRÜ GENÇ´E SORDUK
Bağdat Caddesinde görenlerin büyük tepkisine neden olan çıkıntılı inşaatla ilgili görüşlerini ve halkın eleştirilerini sorduğumuz Belediye İmar Müdürü Erol Genç, anılan inşaatın yapımına 2012´de yapılan imar revizyon planına müdahale edemedikleri için izin verildiğini belirterek ?O caddemiz 30 metre. Kenarındaki çekme de 13 metredir. Bu inşaatın çekmesi ise 5 metredir. Görüntü uygun değil ama imar planı böyle. Mülkiyet hakkı korunmuş, 1984´te yapılan planda da oranın imarı böyledir. Plancı böyle planlamış. Mecliste düzeltilebilirdi ama bedeli ağır olurdu. Çünkü hukuk mülkiyet hakkının korunmasından yana karar veriyor.? Dedi.
OTEL OLMASI
Çoğunlukla lüks konutların yapıldığı Bağdat Caddesi´ne, ticari yapı inşa edilmesinin doğru olup-olmadığını da sorduğumuz İmar Müdürü Genç, ?Orada 4 adaya kadara ticari alan ruhsatı var. Otel yapılmasında imar yönünden bir sakınca yok. Çünkü plan böyle yapılmış. Hastalığınıza bakıp, aspirin yazan doktora niye aspirin yazdın diyemiyorsak, biz de imar planını yapan, plancıya bir şey diyemiyoruz, böyle yapılmış, meclisten geçmiş? diye konuştu.
BAŞKAN YARDIMCISINA DA SORDUK
Şehirde görenlerin Belediye´ye yönelik eleştirilerde bulunduğu Bağdat Caddesi´ndeki inşaatla ilgili düşüncesini sorduğumuz İmara vekaleten bakan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan ise, ?Plancı son yapılan imar planında böyle uygun görmüş. Meclisten geçmiş, İmar komisyonu da mülkiyet dokusuna sadık kalmış, el sürmemiş? dedi.
Bölgede imar revizyonu öncesi 18 uygulamasının yapıldığını, imar planının yenilenmesinden sonra değişiklik yapılmasının doğru olmadığını da belirten Başkan Yardımcısı Ceyhan ?Maalesef plancının tasarrufu nedeniyle planda bu tür şeyler var. İmar değişikliğini, genellikle toplumsal kültür, müktesap haklar, mülkiyet dokusu ve hukuk nedeniyle çoğu zaman yapamıyoruz? dedi.
Editor : Haberpanelim