Gündem

BU NÖBET BİTMEZ

BU NÖBET BİTMEZ

BU NÖBET BİTMEZ
14-07-2020 07:00

Uğur YİĞİT

FETÖ´nün hain darbe girişiminin ardından 4 yıl geçti. Terör örgütü başı Fethullah Gülen´in talimatıyla vatanın bağımsızlığa kast eden FETÖ üyeleri hain planlarını 15 Temmuz gecesi ortaya koydu. TSK içerisine sızan vatan hainleri 15 Temmuz gecesinde vatanı ele geçirmek için darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü´nün kapatılmasıyla başlayan kara gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dik duruşuyla birlikte yaptığı çağrıyla meydanlara, caddelere, sokaklara, hava alanlarına akın eden vatandaşlar darbecilere geçit vermedi.

TANKLARI DURDURUP, ŞEHADETE YÜRÜDÜLER

Hainler Türkiye´nin en uzun gecesinde 248 kişiye şehit etti. Kurşunlarla yaralanan 2 bin 196 kişi ise gazi oldu. Tankları durduran, mermilere göğsünü siper eden gecenin kahramanları FETÖ´nün darbe girişimini durdurarak tüm dünyanın Türkiye üzerindeki oyununu da bozdu. Ailesiyle vedalaştıktan sonra abdest alıp şehadete yürüyen Türk halkı 15 Temmuz´da hainlere dur diyerek vatanına ve bayrağına sahip çıktı.

ŞEHİTLER DÜZENLENECEK PROGRAMLARLA ANILACAK

Darbe girişiminde hayatını kaybeden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde düzenlenecek olan programlarla anılacak. İlimizde de düzenlenecek programlarda il protokolü Yukarı Tekke´de bulunan şehitlikleri ziyaret edecek.15 Temmuz´da Gölbaşı´nda Özel Hareket Dairesi Başkanlığının hainlerin bombalarıyla 44 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan 47 yaşındaki 4´üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin´in mezarı da ziyaret edilecek.  Anma programları kapsamında şehitler anısına Mevlid-i Şerif okunacak ve ağaç dikilecek. Meydanda gerçekleştirecek olan programda ise mehteran takımı konser verecek ve il protokolü tarafından konuşmalar yapılacak.  Yapılacak programlarda birlik ve beraberlik mesajları verilecek. Türk halkının darbeye karşı duruşu bir kez daha tüm dünyaya gösterilecek.

Vali Salih Ayhan, ?Terör örgütünün 15 Temmuz 2016´daki darbe girişimi karşısında aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilimizde de etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinliklerin tüm vatandaşlarımızın beraber coşkulu bir şekilde yaşanması için programlara eksiksiz katılımınızı ve gerekli hassasiyeti göstermenizi dilerim? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER