Gündem

BUGÜN YAĞMUR YARIN KAR VAR

BUGÜN YAĞMUR YARIN KAR VAR

BUGÜN YAĞMUR  YARIN KAR VAR
23-12-2017 07:56

 

 Erhan CEYLAN/

Meteoroloji, Sivas için soğuk hava ve yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren 8 ile 10 derece azalacağını bildiren Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, soğuk hava ile birlikte rüzgârın da etkili olacağını belirterek, ?Yağışların bugün akşam saatlerinde Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren ise bölge genelinde kar yağışına dönüşecek. Yağış Pazar günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kar yağışı ile birlikte yarından itibaren 8 ile 10 derece arasında azalması bekleniyor" dedi.

Ayrıca bugün Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Yozgat´tın güney ve doğu ilçelerinde rüzgar etkili olacağının vurgulandığı açıklamada, rüzgar hızının saatte 60-70 kilometre arasında olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Beklenen kuvvetli rüzgâr, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı karbon monoksit zehirlenmeleri, ağaç ve direklerin devrilmesi, buzlanma ve don, görüş mesafesinde daralma ile ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirlik ve dikkatli olması istendi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER