Ekonomi

Buna yatırım yapan yaşadı!

Yeni yılda yüzde 50’den fazla değerlenen Bitcoin, altının getirisini solladı.

Buna yatırım yapan yaşadı!
29-09-2024 16:14
SİVAS

HABER MERKEZİ/

Yılbaşından bu yana yüzde 55.5 değer kazanan Bitcoin, dalgalı bir yıl geçirmesine rağmen, altının yüzde 29'luk getirisini aştı. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimleri sonrası kripto para piyasalarında hareketlilik yaşanırken, Ethereum da yüzde 20'lik bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin, yıl boyunca spot Bitcoin ETF'lerinin işleme başlamasıyla hızlı bir başlangıç yapmasına rağmen, dalgalı performansına rağmen güvenli liman olarak görülen altını bile geride bırakmayı başardı.

Mehtap Özcan Ertürk'ün Sözcü'de yer alan haberine göre, Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında hem altın hem de kripto varlıklar değer kazandı. Bitcoin, Mart ayında 73 bin 740 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaşsa da, sonrasında 60 bin dolar bandını aşmakta zorlandı. Yılbaşından bu yana Bitcoin, yüzde 55.5 değer kazanırken, Ethereum ise yüzde 20 oranında yükseldi.

Altının ons fiyatı ise 2 bin 685 dolar ile yeni bir rekor kırarken, faiz indirimi sonrası kripto piyasalarında iyimserlik yeniden canlandı.

Yatırımcılar, altına güvenli liman olarak yatırım yapmaya devam ederken, artan risk iştahı kripto para piyasalarına olan ilgiyi artırdı. Bitcoin, Fed’in geçen hafta faiz indirimini başlatmasıyla 66 bin 440 dolar seviyesine kadar yükseldi ve tarihi rekorunun yüzde 10 altına yaklaştı. Ethereum ise en yüksek 2 bin 726 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD’deki siyasi arenada da kripto varlıklara destek artıyor. Donald Trump'ın ardından Kamala Harris de kripto paralara destek verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER