Yaşam

Burnumuzun dibindeki tehlike

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi, nükleer tehlikeye dikkat çekerek uyardı.

Burnumuzun dibindeki tehlike
28-08-2024 15:04
SİVAS

Rusya'nın Kursk bölgesinde Ukrayna'nın yaklaşık üç haftadır süren operasyonları devam ederken, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, bölgedeki nükleer tehlikeye dikkat çekti.

NÜKLEER FELAKET UYARISI

Grossi, Ukrayna'nın 100'den fazla yerleşim yerini ele geçirdiği operasyonlar sırasında nükleer bir felaketin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Ukrayna, son haftalarda çatışmaları Rus topraklarına taşıyarak Kursk'ta önemli ilerlemeler kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu gelişmeleri savaşın ilerleyen dönemlerinde ellerini güçlendirecek bir avantaj olarak değerlendirdi.

Burnumuzun dibinde nükleer alarm çalmaya başladı: Atom Enerjisi Ajansı uyardı

SİRENLER KURCHATOV KASABASINI İNLETTİ

Kursk'taki çatışmaların sürdüğü sırada, nükleer santrale yaklaşık 6,5 kilometre uzaklıktaki Kurchatov kasabasında sirenler çaldı. Reuters haber ajansı, sirenlerin olası bir füze saldırısına karşı çaldığını bildirdi. Bu olay, IAEA Başkanı Grossi'nin nükleer santrali ziyaretiyle neredeyse aynı anda gerçekleşti.

Burnumuzun dibinde nükleer alarm çalmaya başladı: Atom Enerjisi Ajansı uyardı

“SANTRALDE İZLERİNİ GÖRDÜM”

Grossi, Kursk Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) yaptığı incelemelerin ardından Rus basınına konuştu. Grossi, santrale İHA saldırıları yapıldığına dair bilgilendirme aldığını anlatarak, “Ben de santralde bulunurken bu saldırıların izlerini gördüm. Buraya gelmemin nedeni, Kursk bölgesi yakınlarında şu anda çatışmaların yaşanmasıdır. Kursk bölgesinde nükleer bir olay yaşanma tehlikesi ortaya çıktı” dedi.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER