Yaşam

BÜYÜK OZAN´I TÜRKÜLERİYLE ANDILAR

BÜYÜK OZAN´I TÜRKÜLERİYLE ANDILAR

BÜYÜK OZAN´I TÜRKÜLERİYLE ANDILAR
25-03-2017 07:43

Gökhan KARA

Cumhuriyet Üniversitesi, Aşık Veysel´i, türkülerinden oluşan konserin verildiği programla andı.             

1973 yılında hayata veda eden aşıklık geleneğinin büyük temsilcilerinden Halk Ozanı Âşık Veysel´i, ölümünün 44´ncü yıl dönümünde Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu öğrencileri, türkülerinden oluşan konserle yâd etti.

Kültür Merkezi´nde düzenlenen konsere akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Okutman Hasan Noyan Yeşim yönettiği  iki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde Aşık Veysel´in birbirinden güzel eserleri seslendirilirken, ikinci bölümde de yurdun çeşitli yörelerinden türküler okundu. Konser, Aşık Veysel´in sesinden dinletilen şiirin ardından katkıda bulunan sanatçılara plaket takdim edilmesiyle son buldu.

?DÜNYAYI KUCAKLAYAN DERYA?          

Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Aşık Veysel´in  sadece Sivas´ın değil bütün Türkiye´nin önemli bir değeri olduğunu belirterek ? Veysel, fikirleri ve insan sevgisiyle dünyayı kucaklayan bir deryadır. Yaşamı boyunca deyişleri ve duruşuyla ülkemizde her zaman bütünleştirici bir misyon üstlenmiş ve ömrü boyunca bu çizgiden ayrılmamıştır. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan şeyin birbirini anlamak olduğunu kabul eden sanatını yaşamını böyle gruplandırmıştır. Bizler öncelikle onun ismini yaşatmak adına elimizden geleni her zaman yapacağız? dedi.

 

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER