Gündem

?ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK?

?ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK?

?ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK?
01-06-2019 07:45

Hayrullah AĞKAŞ

İlimize kazandırılacak olan Merkez Camii için çalışmalar hızlandırıldı. Geçtiğimiz günlerde Vali Salih Ayhan Başkanlığında KOMAŞ şirketi ve Merkez Cami ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan protokolün ardından proje çalışmaları için görüşmeler başladı.

Merkez Cami ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Köksal başkanlığında KOMAŞ ve Belediye ekiplerinin de katılımı ile ilimize güzel bir cami kazandırılması için görüşmeler yapıldı.

Sivas´a kazandırılacak olan caminin örnek olması için gayret gösteren Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Kocatepe Modern Mağazacılık İşletmeleri (KOMAŞ) ile Belediyenin ilgili müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantıda, cami ile ilgili yapılacak olan çalışmalar görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Köksal, Sivas merkeze çok amaçlı bir cami kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, en kısa zamanda temelini atmak için KOMAŞ şirketi ile Belediye´nin İmar, Yapı Kontrol ve Plan Proje Müdürleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye ve dünya genelinde örnek mimari çalışmalarıyla çok sayıda cami yapan KOMAŞ şirketi ile caminin yapımı için protokol imzaladıktan sonra çalışmaların yoğunlaştırıldığını vurgulayan Dernek Başkanı Köksal, ?Halk Eğitim Merkezi ve Kızılırmak İlkokulunun olduğu alana yapılacak olan Merkez Camii ve Külliyesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. KOMAŞ şirketi mühendisleri ile Belediyemizin ilgili birim sorumluları ile toplantı yaparak cami projesini ve burada yapılacak olan çalışmaları ele alarak alan üzerindeki değerlendirmelerimizi yaptık? dedi.

Başkan Köksal, ?Projemiz en kısa sürede ortaya çıktıktan sonra yakın bir zamanda temelini atacağız. Merkeze yakın olması nedeniyle caminin alt kısımları el sanatları çarşısı olmak üzere farklı etkinliklerin yapılabileceği, otoparkının yer alacağı proje çok amaçlı olacak. İnşallah camimizi kısa sürede yaptırıp ibadete açmayı planlıyoruz. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Sivas´ımıza hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER