Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri bölümü, Laboratuvar Teknolojisi ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Yalçın Erik, yaptığı çalışmaları mühendislik ve birçok farklı alana yardımcı kaynak olarak gösterilebilecek bir kitap haline getirdi.
Burcu CELLAT
Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, göreve geldiği günden bu güne kadar akademik çalışmaların yanı sıra yapılan çalışmaların ürüne dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizmişti.
Bunun akabinde akademisyenlerin yaptığı çalışmalar sadece bilgisayar veya düşüncede kalmayarak ürüne dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri bölümü, Laboratuvar Teknolojisi ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Yalçın Erik, yaptığı çalışmaları mühendislik ve birçok farklı alana yardımcı kaynak olarak gösterilebilecek bir kitap haline getirdi.
Dünyanın gelişen ve değişen sosyo-ekonomik yapısı yakıt ve enerji konusundaki ilgisini çeşitlendirirken farklı disiplinde eğitim almış, geniş odaklı bakış açısına ve deneyime sahip uzmanlardan birisidir. Bu uzmanların aynı zamanda enerji sektörü ile birlikte çalışmaları ortak bir mesleki dil gelişimi de kendiliğinden oluştu.
Kültürün evriminde enerji, her zaman itici bir güç olsa da önemi 21. yüzyılın ilk yıllarından itibaren yeni boyutlara ulaştı. Kapsamlı makro-ekonomik anlamı ve yaygın kullanımı nedeni ile enerji artık küresel finans piyasalarda değerli bir meta ve disiplinler arası çalışmayı gerektiren çok yönlü, dinamik bir sektör haline geldi.
İşte bu gerekçe ile bu kitapta birçok disiplinden kaynaklanan ve sektörde yaygın olarak kullanılan başlıca jeoloji, petrol ve gaz mühendisliği, petrokimya endüstrisi ve ekonomi alanlarında olmak üzere 12 binden fazla terim derlendi ve enerji sektörü çalışanları, bu konuda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için bir rehber olarak hazırlanmasına gayret edildi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazan Yalçın Erik, “Umarım bu kitap, özellikle enerji sektörüne ilgi duyan ve gelecekte bu alanda yer almak isteyen Petrol ve Gaz Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği gibi birçok mühendislik ve farklı alanlarda yardımcı olur.” dedi.
Editor : Haberpanelim