Gündem

Çamlıbel Tüneli Hayal Mi Oldu?

Tokat ve Sivas’ı birbirine yakınlaştıracak olan ve yatırım programına alınması beklenen Çamlıbel Tüneli ile ilgili henüz bir somut gelişme yaşanmadı.

Çamlıbel Tüneli Hayal Mi Oldu?
24-07-2024 09:19
SİVAS

HABER MERKEZİ

Sivas ve Tokatlı vatandaşların sabırsızlıkla yapılmasını beklediği tünelin kamu tasarruf tedbirleri kapsamında gündemden çıkarıldığı iddia ediliyor. Özellikle kış ayların sürücülerin korkulu rüyası olan geçide yapılması düşünülen tünelin akıbeti ne olacak merak ediliyor.

ACİL YAPILMASI GEREKİYOR

Tokat ve Sivas'ı birbirine bağlayacak olan Çamlıbel Tüneli'nin inşaatının 2024 yılı sonunda başlaması planlanıyordu. Bu proje ile özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık kapanan D850 karayolu üzerindeki Çamlıbel Geçidi'ni güvenli hale getirmeyi amaçlanıyordu. Yapılacak tünel ile Tokatlılar hızlı trene daha rahat bir şekilde ulaşacaktı. Ancak gelinen noktada aciliyeti olmayan projeler askıya alındı. Henüz ihalesi yapılmayan Çamlıbel Tüneli’nin de bu nedenle askıya alındığı ifade ediliyor. Bölgedeki ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştıracak ve kış aylarında yaşanan trafik sorunlarını azaltacak tünelin acil yapılması gereken projeler arasına alınması isteniyor.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER