Gündem

Canan Karatay’ın 10 Yumurta Tavsiyesi Sivaslıları Kızdırdı!

Köy yumurtasından her gün 10 adet tüketilmesi gerektiğini belirten Canan Karatay’ın bu açıklaması, ekonomik anlamda çöküntüde olduğunu düşünen Sivaslılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Canan Karatay’ın 10 Yumurta Tavsiyesi Sivaslıları Kızdırdı!
28-02-2024 09:22

Neslihan KOÇ

Son zamanda yapmış olduğu açıklamalarla sıkça gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez 'Günde 2 yumurta' açıklamasını değiştirdi ve çıtayı yükselterek, 10 yumurta yenilmesi konusunda tavsiyede bulundu.

Sağlıklı beslenmek adına araştırmalar yapan ve Canan Karatay’ın bu açıklamasına denk gelen Sivas’lı vatandaşlar ise; günde 10 yumurta yemenin mevcut ekonomik şartları bir hayli zorlayacağını belirtti.

Yumurta yemenin artık bir lüks haline geldiğini dile getiren Recep Yılmaz, “Bu tavsiyeleri verirken arkaplanında fiyatları araştırıyorlar mı acaba merak ediyorum. Günde 10 yumurta ayda 300 yumurta yapar bir ayda o kadar yumurtayı almaya güç mü yeter” şeklinde konuştu.

Hareketsiz bir yaşamı olan vatandaşlar için 10 yumurta yemenin, pek çok hastalığı beraberinde getireceğini söyleyen Mehmet Vural, “Her şeyin fazlası zarardır. İçerisinde bolca protein bulunan ve birçok faydası olan yumurta bile fazla yenildiği takdirde insanı hasta eder. Özellikle de spor ile uğraşmıyorsak ve hareketsiz bir yaşamımız var ise ne yersek yiyelim ölçü esas olmalıdır” dedi.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres   haberler ekspres son dakika


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER