Gündem

Çekimleri Sivas’ta Yapılan Belgesel Beğeni Topladı

Çekimleri Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Korkut köyü ve Hafik ilçesine bağlı Yarhisar köyünde yapılan ‘Kadınge: Korkut Ata Gelinleri Belgeseli’ izleyicisiyle buluştu.

Çekimleri Sivas’ta Yapılan Belgesel Beğeni Topladı
29-05-2024 10:58
SÄ°VAS

NESLİHAN KOÇ

Sivas Uluslararası Film Festivali etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda organizasyonun 2. gününde izleyicinin merakla beklediği ‘Kadınge: Korkut Ata Gelinleri Belgeseli’ gösterime girdi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde söyleşi olarak başlayan programda konuşmacı olarak Sivaslı Yazar Şule Köklü, Sivaslı Eğitimci Şule Koru ile belgeselin yönetmeni Burak Kum ve Yapımcı-Yönetmen Nazif Ekinci yer aldı. Söyleşi ve belgesel filminin gösterimine ayrıca Vali Yılmaz Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ile vatandaşlar katıldı.  

‘Kadınge: Korkut Ata Gelinleri Belgeseli’nin oluşum, gelişim süreci ile tamamlanma aşamasının konuşulduğu söyleşinin sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi. Daha sonra gösterime giren belgesel filmi izleyicinin beğenisine sunuldu.

Çekimlerinin Sivas’ın Zara İlçesi’ne bağlı Korkut Köyü ve Hafik’e bağlı Yarhisar Köyü’nde yapılan belgesel filmi Türk Kadının Orta Asya’dan getirdiği kadın kültürünü anlatıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER