Gündem

ÇEVRE YOLLARI ŞEHRİMİZ İÇİN ELZEMDİR

ÇEVRE YOLLARI ŞEHRİMİZ İÇİN ELZEMDİR

ÇEVRE YOLLARI ŞEHRİMİZ İÇİN ELZEMDİR
09-04-2021 07:00

Yüksel MENEKŞE

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce Kuzey ve Güney Çevre yollarının acilen yapılması gerektiğini vurguladı. Bu konudaki sıkıntıları dile getiren İnce açıklamasında, “Şehir içi yol haline gelen Erzincan Çevre yolu Yeni Hastanenin de bulunduğu aksta olmasından dolayı ihtiyaca cevap verememektedir. Yaklaşık 8 yıl önce yapılan revizyon imar planında, Kuzey ve Güney Çevre yolları belirlenmiş olup, özellikle Kuzey Çevre Yolunda; Yeni 2.üniversite alanı, 2.hastane alanı, Belediye hizmet alanları ve yaklaşık 500 bin nüfus öngören yeni yerleşim alanları belirlenmiştir. Bu bölgenin hayata geçmesi ile İşhan ve Bağdat caddesine alternatif yeni bir alan kazanılmış olacaktır.

Yaklaşık 500 bin nüfus öngören alanın çevre yoluna kavuşması ile şehirde arsa maliyetleri düşecek, ucuz ve çağdaş nitelikte konutlarında yapılmasına olanak sağlayacaktır. Bunun en önemli ayağı da 2014 yılında Karayolları Müdürlüğü tarafından programa alınan Kuzey Çevre Yolunun açılmasıdır. Her seçim döneminde vaatler arasında yer alan Kuzey ve Güney Çevre Yolunun bir an önce yapılması, şehirdeki daralmayı giderecek, düşük maliyetli arsa payları sayesinde ucuz konutların üretilmesini sağlayacaktır. Sivas yeni bir merkeze kavuşacaktır.

Başta Sivas Millet vekillerimiz Sayın İsmet Yılmaz, Sayın Habip SOLUK ve Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin in bu konuya hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz. Yatırım programında olduğu halde, yaklaşık 8 yıldır sürüncemede kalan konuya ağırlık vererek Ankara’nın gücünü Sivas’ta estirmeleri elzemdir.

Söz verildiği halde yerine getirilmeyen 6. Bölge Teşvikinde yaşanan başarısızlık, bir türlü faaliyete geçemeyen Lojistik Köy hala güncelliğini ve şehir için gerekliliğini korumaktadır. Kenevir ekiminde işin takip edildiğinde başarıldığını şehrimiz ispatlamıştır. Emeği geçen her kese teşekkürü borç biliyoruz. Muhalefet partileri olarak bizler, STK lar ve şehirde bu hizmeti bekleyen Sivas lılar olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER