Gündem

CHP 8 MART KADINLAR GÜNÜ´NÜ KUTLADI

CHP 8 MART KADINLAR GÜNÜ´NÜ KUTLADI

CHP 8 MART KADINLAR GÜNÜ´NÜ KUTLADI
08-03-2017 08:55

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. 


Kadın kolları adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Sivas Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sebahat Şencan, kadınların hak ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu söyledi.

Şencan, "Dünyanın her yanında kadınlar siyasal, ekonomik ve sosyal hakları için, istihdam için, yaşam hakkı için, siyasette var olabilmek için, eşitlik için mücadele ediyor. Ülkemiz; mücadele ve kararlılık günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ne kadına yönelik şiddetin gölgesi altında giriyor. En temel hakkımız olan yaşam hakkı elimizden alınıyor. Kadına yönelik şiddetin arttığı Türkiye´de artık kadınlar ´hak´ mücadelesinin yanında ´can´ mücadelesi veriyor. CHP Kadın Kolları olarak kadın-erkek eşitliğine giden yolda yürümekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın dayanışması ve örgütlülüğü ile bir araya gelerek bedenimize, kimliğimize ve emeğimize sahip çıkacağız. Gelecek bizim için başkaları tarafından yazılan kader olmayacak" dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER