Ekonomi

ÇİNLİ ŞİRKETTEN İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

ÇİNLİ ŞİRKETTEN İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

ÇİNLİ ŞİRKETTEN İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
28-01-2019 07:35

Erhan CEYLAN/

Çin´de TSI sertifikalı vagon parçası üretimi yapan CRCC ve ZEER firma temsilcileri TÜDEMSAŞ ile hafta sonnda işbirliği görüşmesi yaptı. Fabrikanın üretim sahalarını gezerek ürün çeşitliliği hakkında bilgi edinen Çin heyeti TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yurtseven ile bir araya geldi.

Türkiye´de üretim için partner arayışı içerisinde olduklarını ve bu nedenle Sivas´a geldiklerini belirten Çin CRCC firması temsilcileri TÜDEMSAŞ ile işbirliği yapmak istediklerini belirttiler.

TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yurtseven ise bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nden 272 adet metro ihalesi alan CRCC´nin yüzde 51 yerlilik oranını yakalamak adına bazı alt bileşenlerin Türkiye´de üretim için partner arayışı içinde olduğunu kaydetti.

Yurtseven, TSI sertifikalı kuplör başta olmak üzere birçok vagon parçası üren CRCC´nin yeni üretime başladığı fren sistemi için sertifikalandırma çalışması yürüttüğünü de belirterek, şirketin önümüzdeki süreçte bir inceleme gezisi daha yapmak istediğini söyledi.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER