Yaşam

ÇOCUĞUNUZ OKURKEN SATIR ATLIYORSA DİKKAT

ÇOCUĞUNUZ OKURKEN SATIR ATLIYORSA DİKKAT

ÇOCUĞUNUZ OKURKEN SATIR ATLIYORSA DİKKAT
19-10-2017 07:55

Göktolga, çocukların okurken satır atlaması, tahtayı yeterince iyi görmemesi, televizyonu yakından seyretmesi gibi sorunlar var ise bu etkenlerin göz probleminde erken tanı için önemli bulgular olduğunu bildirdi.

Beste KURT/

Medicana Sivas Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Gökay Göktolga, son dönemlerde artan göz hastalıklarıyla ilgili dün basın açıklaması yaptı.

Göltolga, özellikle çocuğun televizyonu yakından seyretmesi, tahtayı yeterince iyi görmemesi, okurken satır atlaması, kelimeleri elleriyle takip etmesi, tek gözün kapatıldığında huzursuz olması, gözlerde sulanma, ödev yaparken sıkılması göz probleminde erken tanı için önemli bulgular olduğunu söyledi. 

Göz Hastalıkları Uzmanı Gökay Göktolga çocukluk çağı, önleyici ve koruyucu göz sağlığı muayenesinin en önemli dönemlerinden olduğunu belirterek, "Bu dönemdeki görme kayıpları uzun bir hayatın görme hissi olmadan yaşanmasına yol açabileceğinden kişi ve toplum açısından önemli maddi ve manevi kayıplara neden olabilir. Çocukluk çağı görme kayıplarının azaltılabilmesi konunun daha da önemini arttırmaktadır" dedi.

"En geç 5 yaşına kadar yapılmalı"

Göktolga, epidemiolojik araştırmalar ile her yıl yaklaşık 2 bin ile 3 bin çocuğun önemli görme kaybına neden olan bir hastalığa yakalandığı ifade ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Amerika Pediatrik Oftalmoloji Birliği ile Amerika Oftalmotoloji Akademisi çocukta görme sisteminin sağlığı görme keskinliği muayenesi en geç 5 yaşına kadar yapılmasını önermektedir. Aynı şekilde okul başarısı düşük ve okula uyumsuz çocuk olarak düşündüğümüz çocuklarda görme problemi mutlak akılda tutulmalıdır. Bu ve benzeri sebeplerle okul çağında göz muayenelerin sağlam olduğu düşünülen çocuklarda en az 2 yıl da bir yapılmalıdır. Okul öncesi görme bozukluklarının tedavi edilmemesi halinde çocukların okul uyumu öğrenme yetisi ve kişiliğini olumsuz yönde etkilenmesi söz konusudur."


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER