Gündem

ÇOK KRİTİK BİR GÖREV YAPTIK

ÇOK KRİTİK BİR GÖREV YAPTIK

ÇOK KRİTİK BİR GÖREV YAPTIK
07-11-2022 07:00

Uğur YİĞİT

15 Temmuz gecesini unutamayacağı bir gün olduğunu ifade eden Vali Yılmaz Şimşek, “Ben havalimanında beklerken DHMİ Genel Müdürü bana geldi. İzmir’den telefon açıldı. ‘ATA uçağını oradan kaldırın orayı güvenli bulmuyoruz’ dediler. Bende kesinlikle ATA uçağı burada duracak biz talimatımızı amirimizden, valimizden alırız, Cumhurbaşkanlığımızın özel kaleminden gelmediği müddetçe siz bu işe karışmayın dedim. Çok kritik bir görev yaptık. Çok şükür Cumhurbaşkanımızı güvenli bir şekilde İstanbul’a yolcu ettik. Güvenli bir şekilde İstanbul’a indi. Olağanüstü bir geceydi. Hayatımdaki unutulmaz çok kritik bir geceydi” dedi.

Yaklaşık 5 ay önce ilimizde göreve başlayan Vali Yılmaz Şimşek, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde yaşadıklarını ilk kez anlattı. O gece Dalaman Kaymakamı olarak görev yapan Muğla Valisi Amir Çiçek’in talimatıyla Dalaman Havalimanı’na giden Vali Yılmaz Şimşek, Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenli bir şekilde İstanbul’a gidişini sağladı. O gecenin kahramanları arasında yer alan Şimşek yaşananları şu sözlerle anlattı.

HAVALİMANIMIZ KRİTİK BİR YERDİ

Dalaman kaymakamıyken havalimanından da sorumlu mülki idari amir olduğunu ifade eden Vali Şimşek, “Olayı haber alınca ilk önce ne olduğunu anlayamadık. Sonra olayın farkına varınca hemen valimizi aradım. Valimizden talimatını sordum. Hemen havalimanına gidip boş bırakmamam gerektiğini söyledi. Çünkü orası çok kritik bir yer. Cumhurbaşkanımızın da Marmaris’te olduğunu biliyoruz. Bizim havalimanımızdan geçmedi ama sürekli bakanlar gelip gidiyordu. Valimizin talimatıyla direkt havalimanına geçtim. Orada tüm güvenlik amirlerini, havalimanı yöneticilerini herkesi topladık. Toplantı gerçekleştirdik. Bizim bitişiğimizde iki askeri birlik vardı. Biri deniz üst komutanlığı, biri hava üst komutanlığı havalimanı pistini ortak kullanıyoruz. Hemen bariyerlerle onların kullanımına kapattırdım. Ondan sonra Cumhurbaşkanımızın gelmesini bekledik. Çünkü ATA uçağı oradaydı. Pilotta içerisindeydi. Saat gece 12’den sonra bir hareketlenme oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın koruma ekibi geldi. Apron kapısından nizamiyeyi kapattılar. Tedbirler alındı. Bizde pist tarafından geçtik. Beklemeye başladık. Saat 01.30 civarında Cumhurbaşkanımız bir helikopterle geldi. Uçağın yanında durdu. Uçağa bindi ve yaklaşık 10 dakika içerisinde de uçak havalandı. “ dedi.

YAPACAĞIMIZ HATA ÜLKE KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİRDİ

Böyle kritik bir akşamda hain darbe girişiminin gerçekleştiği bir akşamda sorumluluğun çok büyük olduğunu ve bu sorumlulukla hareket ettiklerini aktaran Şimşek, “Orada yapılacak en ufak hata ülkenin kaderini değiştirecek. Ben havalimanında beklerken DHMİ Genel Müdürü bana geldi. İzmir’den telefon açıldı. ‘ATA uçağını oradan kaldırın orayı güvenli bulmuyoruz’ dediler. Bende kesinlikle ATA uçağı burada duracak biz talimatımızı amirimizden, valimizden alırız, Cumhurbaşkanlığımızın özel kaleminden gelmediği müddetçe siz bu işe karışmayın dedim. Çok kritik bir görev yaptık. Çok şükür Cumhurbaşkanımızı güvenli bir şekilde İstanbul’a yolcu ettik. Güvenli bir şekilde İstanbul’a indi. Olağanüstü bir geceydi. Hayatımdaki unutulmaz çok kritik bir geceydi. O gece şehit olan tüm vatandaşlarımıza, askerimize, polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhurbaşkanımızı uğurladıktan sonra gece 03.00 gibi iki tane helikopter geldi. Bunlardan birisi piste indi, birisi de deniz meydan komutanlığına indi. Yakıt istemiş ve oradaki komutan valimizin verme demesine rağmen yakıtı vermiş. Ertesi gün tabi oradaki komutan görevden alındı, tutuklandı. İki helikopterde geri döndü. Marmaris’teki saldırıyı gerçekleştiren helikopterler bunlar orada da iki polisimiz şehit oldu. Allah’ta bize yardımcı oldu o kritik geceyi Cumhurbaşkanımıza en iyi şekilde yardımcı olarak görevimizi en iyi şekilde yaparak geceyi atlatmış olduk. “ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER