Sağlık

Çöpe Atmaya Son!

Sizlere vereceğimiz bu yöntemlerden bir veya birkaçını kullanarak yeşilliklerinizi daha uzun süre taze tutabilirsiniz. İşte o yöntemler...

Çöpe Atmaya Son!
20-06-2024 13:20
SİVAS

Haber Merkezi

Pazardan veya marketten aldığımız yeşilliklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için bazı yöntemler bulunuyor.

Yeşillikleri taze tutmak için gerekli olan bazı yöntemleri sizler için derledik.

Bu yöntemler sayesinde artık yeşilliklerinizi buzdolabında çürümeden uzun bir süre saklayabileceksiniz.

İşte yeşillikleri daha uzun süre taze tutmanıza yardımcı olacak bazı etkili yöntemler...

Yıkamadan saklama

Yeşillikleri yıkamadan saklamak, onların daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Yıkamak, yeşilliklerin yüzeyinde nem bırakır ve bu da çürümeyi hızlandırır.

Kağıt havlu kullanma

Yeşillikleri kağıt havluya sararak saklamak, fazla nemi emerek çürüme riskini azaltır. Yeşillikleri bir kap veya plastik poşet içinde saklarken aralarına kağıt havlu koyabilirsiniz.

Hava geçirmez kaplar

Yeşillikleri hava geçirmez kaplarda saklamak, tazeliklerini korumalarına yardımcı olur. Kapların içinde fazla hava olmadığından emin olun.

Nefes alabilen poşetler

Delikli plastik poşetler veya nefes alabilen diğer malzemeler, yeşilliklerin havasız kalmadan taze kalmasına yardımcı olabilir.

Buzdolabının nem kontrol bölmesi

Buzdolabınızda nem kontrol bölmesi varsa, yeşillikleri bu bölmede saklamak tazeliklerini koruyacaktır. Genellikle bu bölmeler, yeşilliklerin ihtiyaç duyduğu ideal nem seviyesini sağlar.

Sirkeli su ile yıkama

Eğer yeşillikleri yıkayacaksanız, sirkeli su ile yıkamak, mikroorganizmaları öldürür ve daha uzun süre taze kalmalarına yardımcı olabilir. Yıkadıktan sonra iyice kurulayın.

Saplarını suda bekletme

Marul veya ıspanak gibi saplı yeşillikler için saplarını bir bardak suya koyarak saklamak, bitkinin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilir. Üst kısmını bir plastik poşetle kapatabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER