Eğitim

CÜ, DÜNYA LİSTESİNDE

CÜ, DÜNYA LİSTESİNDE

CÜ, DÜNYA LİSTESİNDE
09-07-2018 07:58

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırmasında Dünya sıralamasına yer alarak derece yaptı. Jeoloji, Yer Bilimleri, Mühendislik ile Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında Türkiye´den 160 üniversitenin yer aldığı sıralamada CÜ Diş Hekimliği 42.liğe oturdu.

Gökhan KARA/

Cumhuriyet Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2017-2018 alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler arasındaki yerini aldı.

Dünyadaki bin 504 üniversitenin yer aldığı sıralamada elde ettiği derece ile Türkiye´den katılan 160 üniversiten 42´inci olan Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği, 5 ayrı dalda da başarı elde sağladı.

Haziran´da URAP tarafından yayımlanan 2017-2018 dünya alanı sıralamasında ise; Diş Hekimliği, Ankara, Atatürk, Başkent, Marmara ve Hacettepe gibi üniversiteler ile birlikte Jeoloji, Yer Bilimleri, Mühendislik ile Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında dereceye girdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER