Gündem

Cumhuriyet'in Temelleri Burada Atıldı! 101 Yıldır Aynı Coşku

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet’in temellerini burada attık’ dediği Sivas’ta Cumhuriyet’in ilan edilişinin 101’inci yıl dönümü aynı ruh ve heyecanla kutlanacak.

Cumhuriyet'in Temelleri Burada Atıldı! 101 Yıldır Aynı Coşku
28-10-2024 12:01
SİVAS

DEMET KARAKUŞ

Cumhuriyet coşkusunun her yıl daha büyük bir heyecanla yaşandığı ilimizde, yer ve gök kırmızı beyaz olacak ve bayram coşkusu birlik ve beraberlik içinde yaşanacak.  Tarihi ve milli değerleri her zaman yaşatan Sivas, 29 Ekim’de yine Cumhuriyet Bayramı’nı ilk günkü heyecanla kutlayarak bir kez daha birlik ve beraberliğin simgesi olacak.

CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANACAK

Cumhuriyet’in 101’inci yıl dönümü kutlama programı Atatürk ve Kongre Müzesi önünde gerçekleştirecek. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Vali Yılmaz ve beraberindeki il protokolü tarihi valilik binasında tebrikleri kabul edecek daha sonra ise askeri araçla tören alanına gelecek olan Vali Yılmaz Şimşek halkı selamlayarak bayramı kutlayacak. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından çeşitli gösteriler ve tören geçişi yapılacak.

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Cumhuriyet Bayramı coşkusu akşam saatlerinde de devam edecek. Tarihi tren garından başlayarak Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü yapılacak. Atatürk Kongre ve Müzesi önünde sona erecek olan yürüyüşte Türk bayraklarıyla hep birlikte bayram coşkusu yaşanacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde ise “1919 Şafak” isimli tiyatro sahnelecek.

 

 


Editor : Demet KARAKUŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER