Gündem

DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ
19-01-2018 09:44

Nurettin ÇUKURYURT

Vali Davut Gül, Sivas´ta 2017 yılında yapılan ve devam eden yatırım projeleri tutarının 8,1 milyar lira olduğunu belirterek ?Bu yıl Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte daha fazlasını yapacağız?dedi.

            İl Genel Meclisi salonunda önceki gün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kuruluşların müdürleri ile yatırımların değerlendirilmesini yapan Vali Gül, bu rakama hızlı tren projesinin dahil olmadığını belirterek ?Bu yıl içerisinde yapacağımız işlerin planlanması, projelendirilmesi kısa sürede yapılmalı ve bir an önce ihaleye çıkılması lazım. Yaz ve inşaat mevsimimiz çok kısa. Yatırımların vatandaşların hayatında ciddi anlamda etkili olabilmesi için işlerin zamanında bitmesi lazım."dedi.

SON 3 YILIN RAKAMLARI

2017 yılında başlayan ve devam eden projelerin toplam tutarının 8,1 milyar lira olduğunu ifade eden Vali Gül, 2016 yılındaki yatırımların 6,3 milyar, 2015 yılında yapılanların da 6,1 milyar lira olduğunu söyledi. Vali Gül, ?Son yıllarda Sivas´a daha çok yatırım yapıldı. İnşallah bu sene de daha fazlasını Sivas´a sizlerle, sayın bakanımızla, milletvekillerimizle beraber kazandırmış olacağız. Sivas kamu yatırımlarında ciddi anlamda pay alan bir il. Sivas en çok kamu yatırımları alan 11´inci il durumunda. Bu da bizi mutlu ediyor?diye konuştu.

Yatırımcı kurum ve kuruluşların projelerini anlattığı toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, kaymakamlar, belediye başkanları ile ilgili kurumların müdürleri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER