Gündem

"DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR"

"DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR"

31-03-2018 07:59

Erhan CEYLAN/

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, dün oda binasında basın toplantısı düzenleyerek yarın yapılacak seçim, oda hakkında ortaya atılan iddialar ve son 4 yılda TSO´nun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

?100 KİŞİ SEÇİMİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMEZ?

TSO Başkan adayı Mustafa Eken´in ?Eşit şartlarda yarışamıyoruz´ açıklamasına değinen Başkan Yıldırım, ?Şartların eşitsizliğinin göstergesi nedir? Buradaki oy kullananların hiçbirini dışarıdan getirmiyoruz. Herkes tanınmış, ticaretle uğraşan kişilere gidip onlardan oy istiyor. Burada adaletsizlik ya da eşitsizlik nedir? Odanın hangi imkanını kullandık desek. Biz geldiğimiz günden bu güne odanın imkanını kullanmadık ama kendi imkanlarımızı odanın imkanlarına kullanan bir yönetim anlayışımız var. Burada eşit şartlar olayını anlayamıyorum. Listeler deniyor listelerin hepsi var gerekirse sizlere de veririz. Hangi kişi 100 lirayı verdikten sonra listeyi alamadım diyorsa çıkıp gelsin ben alamadım desin. 5 bin kişiden 100 kişi konuşulmaz. Bu seçimin seyrini değiştirecek bir sayı dahi değildir. Ama gündemi değiştirmeyi doğru bulmuyorum. Odamıza aday olan arkadaşların buranın itibarını ve kurumsal kimliğini zedeleyici değil de yükseltici acıkmalar yapması lazım? dedi.

HELALLİK İSTEDİ

Yarın saat 09.00-17.00 arasında okullar bölgesindeki Halil Rıfat Paşa ortaokulunda gerçekleştirilecek seçim öncesi tüm tüccar, sanayici, oda yönetimi ve meclis üyelerinden helallik isteyen TSO Başkanı Yıldırım, ?Bu seçimde tüccar, sanayici veya işadamlarımız doğrusu ne ise onu yapacaktır. Vereceği karara da hepimiz saygılıyız saygılı olacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu doğruda mensuplarımızın değerlendirerek kendi temsilcilerini yaptığı işlerden geçmişlerinden ve Sivas hakkında görüşü aklı, fikri, düşüncesi olan insanlardan seçeceklerine inanıyorum. Sivas TSO´nun Sivas´ın her sorunda çözüm olarak görülmesi, çözümcü olarak öne çıkmasının nedeni odamızın yönetimi, meclis üyelerimizin bu işi çok iyi yapmalarındandır. Bu süreç içerisinde kırdığımız, üzdüğümüz mensuplarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız olduysa hepsinden haklarını helal etmelerini istiyorum. Ben de herkese helal ediyorum. Seçimlerin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİ VE TEKNOLOJİ YATIRIMI

TSO başkanlığında 18. Yılını dolduran Yıldırım, seçimden zaferle ayrılması durumunda önümüzdeki süreçte Sivas´a savunma sanayi ve teknoloji yatırımları getirmeyi hedefliyor.

Sivas´ın birinci öncelikli gündemini oluşturan TSO Başkanlık seçiminde herkesin eşit şartlarda yarıştığını vurgulayan Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi,

?Bugüne kadar yaşadığımız şehrin daha yaşanabilir olması için sorunları ve projeleri tespit ederek, çözümü noktasında hep mücadele verdik. Bu çatı altında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Her fikri, her sesi farklı bir heyecanla dinledik. Bütün siyasi görüşlere aynı mesafede olduk. Odamıza siyaset girmemesi konusunda çok hassas davrandık, siyasetçi girdi, ama siyaseti sokmadık. Bizlere emanet edilen makamların hizmet aracı olduğunu bildik ve hep bu anlayışla çalıştık.

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR

Şehrin yeşil alanından 2023 yılı hedeflerine kadar konuştuk. Aktif, dinamik bir sivil toplum örgütü olarak daima lokomotif görevi üstlendik.   Odamızı Avrupa´da 5 yıldızlı hizmet sunan akredite odalar arasında soktuk.

Makamlar gelip geçicidir. Bizim için esas olan, reel sektöre hizmet etmektir. Şüphesiz ki, seçimlerde kazanan da olacaktır, kaybeden de olacaktır. Görevlerini devredecek veya kendi isteğiyle yeniden aday olmayacak arkadaşlarımız olacak. Kendileriyle birlikte çalışmaktan, mesai arkadaşım olmalarından büyük onur duydum. Allah hepsinden razı olsun. Ne Yönetim Kurulu, ne çalışan personelinin isteği doğrultusundan bir şey yapılamaz. Adayların da açıklamalarında Odamızın kimliğini ve kurumsal yapısını zedeleyici açıklamalardan kaçınmalarını bekliyoruz. Bu seçimlerde asla bir birimizi incitmemeliyiz, yapılacak yanlışlar yüzünden yarın yüzümüze bakamayacak duruma asla düşmemeliyiz. İnanıyorum ki, seçim sürecini camiamıza yakışan olgunlukta geçireceğiz. Hep birlikte, demokrasinin güzelliğini bir kere daha yaşayacağız. Oda ve Borsa seçimlerinin şehrimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu büyük camia, güçlü ekonomi ve güçlü Sivas´ın teminatıdır.

İDDİALARI YALANLADI

Borcunu ödemesine rağmen askıdan ismi çıkarılmayan üyeler olduğuna yönelik iddialara gelince Odamız kanun ve yönetmeliklere göre yönetilen ve Türkiye´nin bu bakımından şeffaf odalarının ilk 10´nun içerisindedir. Bu nedenle çalışanlar ne de yönetim kurulumuzdan hiçbir keyfi davranış içerisinde bulunması söz konusu değildir. Ticaret ve sanayi odasının seçimde oy kullanacak kişilerin listesi Gümrük Ticaret Bakanlığı´nın, Odalar Birliği´nin ile Ticaret ve Sanayi Odası´nın veri tabanında eşleşen, birbirini tutan tüm listeler seçim kuruluna gönderilmiştir. Yani bu durum TSO´dan çıkmış tamamen seçim kurulunun yani kanunun yetkisindedir. Seçim bir süreçtir bu süreçten sonra oy kullanmak isteyen mensuplarımız seçim kuruluna müracaat etmişlerdir. Seçim kurulu da oy kullanamayacaklarını karar vermiştir. Bunun ne odamız, ne de yönetimimizle alakası yoktur. Bunun odamıza hele de odamızı yönetmeye talip olan kişilerin kurumsal kimliğini ve odamızın itibarının küçük düşürücü açıklamalarına dikkat etmeleri lazımdır.

2 YILLIK ÜYELER OY KULLANAMAYACAK

Listeler 2 yıl aktif olan herkese gönderilmiştir. Üye borcunu 2 yıl ödemediği takdirde askıya çıkmaktadır. Yılda 6 ayda bir odamız aidatlarını tahsil etmek için hem yazılı tebligat gönderir hem de telefonla birebir aranmaktadır. Yani askıya iki yıl içerisinde oda aidatlarını ödemeyen insanlar iki yılın sonunda çıkmaktadır. Biliyorsunuz seçimlerde iki yıl içerisinde şirket kuran hiç kimse oy kullanamayacaktır. Bu bizimle alakalı değildir. Aslında seçimle ilgili şartlar hiçbiri bizimle alakalı değil kanun çerçevesinde yürütülmektedir. Burası 5184 sayılı kanun kapsamında yürütülen şeffaf bir odadır.

SİVAS ÖRNEK OLMALIDIR

Bu tür açıklamalar her seçim döneminde maalesef olmaktadır. Bu doğru bir davranış değildir. Bizim için başarılı olan olay şudur. En çok katılımı sağlayıp huzur içerisinde bu seçimi yapmaktır. Sivas örnek olmak durumundadır. Çünkü Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türkiye´de 176 tane TSO başkanını temsil etmektedir. Ben Türkiye´deki diğer odaların huzur içerisinde başarılı bir şekilde seçim geçmesi için uğraş veren çalışan bir kişiyim. Önce kendi odamda huzurlu ve başaralı bir seçimi yapmamız gerekiyor. İnşallah Pazar günü de bunu yapacağız. O listelerle ilgili açıklamaların hiçbiri doğru değil. Bize, personele ve yönetime odamıza bunlar yakışmıyor.

SİVAS SAVUNMADA ATAĞA KALKACAK

Biz bu yola belirli bir arkadaşlarla çıktık. İnşallah yarınki seçimi huzur içeresinde tamamladıktan sonra 69 tane arkadaşımızla bir araya gelip, bu odanın meclis, yönetim kurulu, başkanını kim oluşturursak başarılı olur, Sivas´a faydalı olur. Odamızı Odalar ve Borsalar Birliği´nde temsilde aynı şekilde devam ettirebilir ona hep beraber karar vereceğiz. TSO odaları belediye gibi yol, su, fabrika yapmaz. Yatırımcı getirmesi gerekiyor deniliyor. Çok doğru buna katılıyorum. Yatırımcı getirecek kişinin önce kendisinin yatırımcı olması lazım. Gelen bir kişi iş yerlerini fabrikalarını ziyaret ettirmesi lazım. Bu süreç içerisinde yüzde yüz bir Alman fabrikası faaliyete geçiriyor, işte savunma sanayinin Türkiye´de gururu olan ASELSAN´ı herhalde buraya getirmemiz başlı başına bir olay olmalı diğer yapılan işlerle birlikte. Biz yaptığımız bu işleri çalışmamızı yatırımları odada başkan olduğumuz için değil biz Sivas´ı sevdiğimiz için, Sivas´a yapılan her hizmetin her hayırlı işin maddi ve manevi bu dünyada da diğer dünyada da alacağımıza inandığımız için Sivas´a bu yatırımları yaptık yapacağız. Önümüzdeki yıllarda Osman Yıldırım olarak savunma sanayi ve teknolojik yatırımlarda ön palana çıkarmak, Sivas´a yatırımcı getirmek için gayret göstereceğim. Bir takım çalışmalarımız var bunları yapacağız.?


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER