Gündem

DEDİKODUYA ALDIRMAYIN İŞİNİZE BAKIN

DEDİKODUYA ALDIRMAYIN İŞİNİZE BAKIN

DEDİKODUYA ALDIRMAYIN İŞİNİZE BAKIN
18-12-2017 07:59

ZENGİNDEN ZARAR GELMEZ

Ticaretin içinden geldiğini hatırlatan Başkan Aydın, Sivaslıların yetiştirdiği insanlara yeteri kadar sahip çıkmadığını belirterek, ?Tüccar ve işadamı mücadele ediyor ve ciddi şekilde emek verip belli bir noktaya geldiğinde Sivas´ın bir türlü kurtulamadığı dedikodulara maruz kalıyor. Emin olun zenginden bu memlekete hiçbir şekilde zarar gelmez. Ama Sivaslı belli bir noktaya gelen insanları ?Nereden geldi, nasıl geldi ya da nereden buldu´ diyerek sorgulamaya-dedikodu yapmaya başlıyor. Bunun tam tersi olması lazım. Zenginden kimseye zarar gelmez.?dedi.

YILDIRIM: MİLLİ YÜK VAGONU YANLIŞ ANLAŞILDI

TSO Yönetim Kurulu Bakanı Osman Yıldırım´da Başkan Aydın´a katıldığını belirterek, Sivas´a yapılacak en büyük iyiliğin dedikoduyu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Bir hafta önce ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sundukları talep dosyasında yer alan maddelerden biri olan milli yük vagonunun yanlış anlaşıldığını da vurgulayan Yıldırım, ?Başkanlar Kurulu olarak talep ettiğimiz maddede Sivas´ı 23 ilin faydalandığı cazibe merkezleri teşvikine alın demedik. Biz sadece Sivas´ın milli yük vagonu noktasında teşvikten yararlanılmasını talep ettik? dedi.

Erhan CEYLAN/

Ticaret ve Sanayi Odası 2017 yılının son meclis toplantısı dün TSO´da Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Nizam ve masraf listelerinin yanı sıra 2018 bütçesinin belirlendiği toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın konuk olarak katıldı.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Geçtiğimiz hafta sonu ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın karşılama ve uğurlanmasında emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkürlerini ileten Başkan Aydın, yaptığı teşekkür konuşmasında Sivas´ın en büyük sorunu olarak adlandırdığı dedikoduyu işaret edip meclis üyelerine, ?Dedikoduya aldırmayın işinizi yapın? çağrısında bulundu.

?ZENGİNDEN SİVAS´A ZARAR GELMEZ?

 Ticaretin içinden gelen bir Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Aydın, Sivaslıların yetiştirdiği insanlara yeterli kadar sahip çıkmadığını belirterek, ?Siz mücadele ediyor ve ciddi şekilde emek verip belli bir noktaya geldiğinizde Sivas´ın bir türlü kurtulamadığı dedikodulara maruz kalıyorsunuz. Emin olun zenginden bu memlekete hiçbir şekilde zarar gelmez. Ama Sivaslı belli bir noktaya gelen insanları bu defa ?Nereden geldi, nasıl geldi ya da nereden buldu´ diyerek sorgulamaya-dedikodu yapmaya başlıyor. Bunun tam tersi olması lazım. Şehirler için markalar çok önemlidir. Bu şehirde ne kadar çok marka varsa o kadar gelişmişlik düzeyi artar. Bence bir şehrin en önemli markaları da o şehrin zenginleridir. Zenginden kimseye zarar gelmez. Sizler bu şehrin zenginliğisiniz. Sizlerin elde ettiği başarının bu şehrin insanlarını mutlu etmesi gerekir. Sivas´ta dedikodu anlayışından vazgeçilmesini istiyorum? dedi.

?BİNDİĞİNİZ DALI KESMEYİN?

Her işadamının dolaylı ve direkt olarak bankalarla iş yaptığını da vurgulayan Belediye Başkanı Sami Aydın, dedikoduya karışmak ya da o söylentilere göre hareket edenlerin bindiği dalı kestiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Bizler için önemli olan Sivas´ta işini düzgün yapan, istihdam sağlayan, ülke ve şehir ekonomisine katkı sunanlardır. Bu insanlar saygının en fazlasını hak etmektedir. Lütfen birbirimizi hiçbir zaman yıpratmayalım. Sivas dedikoduya düşkün bir memlekettir. Artık dünya o kadar değişti ki, dedikoduyla ülkeler bile sıkıntıya girebiliyor. Finans sektörü bu konuda en hassas sektördür. Küçük bir dedikodu finans sektörünü, bankaları tedirgin ediyor. Her birimiz dolaylı veya direkt olmak üzere bankalarla çalışmak durundayız. O yüzden bindiğiniz dalları kesmemeniz lazım. Bu şehirde bir firmanın sıkıntıya düşmesi direk veya dolaylı yoldan hepimize zarar veriyor. Düşenin de gücümüz yettiğince elinden tutacağız. Ama düşmemek için de elbette hepimiz temkinli ve dikkatli olacak, plan ve programımızı ona göre yapacağız. Şehrimize yaptığınız katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.?

?MİLLİ YÜK VAGONU YANLIŞ ANLAŞILDI?

TSO Yönetim Kurulu Bakanı Osman Yıldırım ise Belediye Başkanı Sami Aydın´a dilek ve temennileri için teşekkür ettiklerini belirterek, Başkanlar Kurulu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sunduğu talep dosyasında yer alan Milli Yük Vagonunun yanlış anlaşılmalara neden olduğunu bildirdi.

Başkanlar Kurulu olarak Sivas adına Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan talep ettikleri maddede Sivas´ın 23 ilin faydalandığı cazibe merkezine alınmasını istemediklerini söyleyen Yıldırım, ?Biz Sivas´ın milli yük vagon noktasında teşvikten yararlanmasını talep ettik. Biz sadece demiryolları yatırımında 23 ilin faydalandığı cazibe merkezi teşviklerinden yararlanmak istiyoruz. Bu zaten hükümetimizin Sivas´ı aldığı kapsama da bir destek olmuş olur. Sivas demir yolları yatırımlarından Türkiye´de Adapazarı´nda lokomotif, Eskişehir´de yolcu vagonu, Sivas´ta ise milli yük vagonu kapsamına alınmıştı. Biz de bu nedenle teşvikten yararlanmak istedik. Ancak yanlış anlaşıldı. İnşallah 2018 yılında bu talebimiz olumlu yanıt bulursa hedeflerimiz doğrultusunda en gelişmiş ilk 10 ile girebiliriz. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımızdan ikinci devlet üniversitesinin kurulmasını ve milli otomobilin Sivas´ta yapılması için destek vermesini talep ettik? dedi.

Daha önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu´ndan 7, Başbakan Binali Yıldırım´dan 5, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan ise 3 olmak üzere 15 talepte bulunduklarını kaydeden Yıldırım, bu taleplerden bazılarının gerçekleştiğini belirterek, emeği geçen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Milletvekillerine teşekkür etti.

Yıldırım, Başkanlar Kurulu´nun Sivas´ın ihtiyaçlarına doğru taleplerde bulunarak çalışmalarını devam ettireceğini kaydetti.

GELİR-GİDER BÜTÇESİ BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından masraf nizam listelerinin görüşüldüğü TSO Meclis toplantısında 2018 yılı gelir-gider bütçesi 5 milyon 250 bin lira olarak belirlendi. Toplantı, bütçe komisyon başkanı Ersin Oktan´ın meclis üyelerine bütçe ile ilgili sunum yapmasının ardından son buldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER