Gündem

Depremin Yaralarını Sardılar

Sivas Sağlık Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremde yaraların sarılması için bölgede 1361 personel ve 45 araçla görev yaparak depremzedelerin yaralarını sardı.

Depremin Yaralarını Sardılar
06-02-2024 09:13
SİVAS

İLKNUR ÖZDEMİR

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen ve 50 binden fazla can kaybına neden olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04.17'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki ilk depremin ve bundan yaklaşık 9 saat sonra meydana gelen Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem, bölge insanında ve tüm Türkiye’de onarılması zor büyük yaralar açtı.

Bununla birlikte hasarların giderilmesi ve yaraların sarılması için tüm Türkiye devletiyle birlikte bölge için seferber oldu.

Depremin ilk saatlerinden itibaren afet bölgesine ulaşan Sivas İl Sağlık Müdürlüğü bölgeye depremin olduğu andan itibaren başlayarak toplamda 1361 personel ile 45 araç görevlendirildi. 50 yatak kapasiteli mobil sahra hastanesi depremin ilk günü kurularak çok sayıda hasta ve yaralıya müdahale ederken, UMKE ekipleri enkaz arama kurtarma faaliyetlerinde görev aldı. Yine kurulan UMKE ekipleri merkeze uzak yolları kapanmış köylere ulaşarak sağlık hizmeti ve yardımları o köylere ulaştırdı. Psiko sosyal destek grupları bölge vatandaşlarına destek olarak yaraları sarmak için bölgede görev yaptı.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER