Eğitim

Depremzedeler Anısına Fidan Dikildi

Sivas’ta Cebecioğlu İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencileri ilk fidanlarını Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden çocuklar anısına dikti. Minikler ilk kez fidan dikme heyecanı yaşadılar.

Depremzedeler Anısına Fidan Dikildi
05-05-2023 10:55
SİVAS

HABER MERKEZİ

Sivas’ta Cebecioğlu İlkokulu tarafından öğrencilerine doğa sevgisi aşılamak ve çevre bilinci farkındalığı oluşturmak amacıyla fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Öğrenciler öğretmenleri Şerife Karakuş eşliğinde Tavra Deresi mevkiinde ilk kez fidan dikmenin heyecanını yaşadı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk olarak öğrencilere fidan dikimi konusunda bilgiler verildi. Daha sonra ellerine çapaları alan minikler görevliler ve öğretmenlerinin gözetiminde fidanlarını Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden çocuklar anısına toprakla buluşturdu. 55 fidanı toprakla buluşturan öğrenciler fidanlarına can suyu da verdi. Öğrenciler fidan dikimin ardından doğada temizlik yaparak çöpleri de topladı.

Fidan dikimine gelen öğrencilerden Yusuf Aras Yiğit , “Bu ağacı annem, babam ve depremzedelere diktik. Peygamber efendimiz de kıyamet kopacaksa ağaç dikinin demiş. Bizde o yüzden ağaç diktik. Bu ağacı depremzedelere armağan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Kerem Ali Aslan da, “Sınıf arkadaşlarımızla beraber ağaç dikmeye geldik çok mutluyum. Tabi biliyoruz ki 6 Şubat günü bir felaket yaşadık. Bu felakette kardeşlerimizle beraber bazı ağaçlarda öldü. O yüzden onların anısına da bu ağacı diktik” diye konuştu.

Öğrencilerden Oktay Yıldırım ise, “Bu ağaçları depremzedeler hatırına diktik. Biz yardım eden ağabeylerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerden İsmail Nail de depremzedeler anısına fidan diktiklerini ifade ederek çok mutlu olduğunu ifade etti.

3’üncü sınıf öğrencisi Emir Karahan da, “Ben çam ağacını hem depremzedeler anısına hem de annemin, babamın ve tüm ailemin anısına diktim. Yardım eden ağabeylerimiz ve ablalarımıza teşekkür ediyorum. Biz buraya getirip ağaç diktirdiler. Hayatımda ilk kez ağaç diktim o yüzden çok mutlu oldum. “ diye konuştu.

Öğrenci Hiranur Doğan, “Bu ağacı depremzedeler anısına diktim. Unutmayalım ki bir ağaç ormana oksijen verir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Adil Arda Demir ise fidan dikmeye geldiklerini söyleyerek, “Çok mutluyum ilk defa ağaç diktim. Annem ve babam için diktim. Çöp toplamaya da gideceğiz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Ağaç dikmeyi çok sevdik. Depremzedelere armağan ediyorum” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER