Sağlık

DEPRESYON STANTI

DEPRESYON STANTI

DEPRESYON STANTI
10-04-2017 07:50

 

Gökhan KARA /

Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi çalışanları  ?Dünya Sağlık Örgütü Günü´ nedeniyle halkın bilinçlenmesi için broşür dağıttı.

Etkinlikler kapsamında Dünya Sağlık Örgütü ve Halk Sağlığı Birimleri tarafından her yıl farklı bir konu seçiliyor. Bu yılki tema ise ?Depresyon´ oldu.

Kongre Müzesi yanında açılan stantta sağlık çalışanları, depresyon ve stresle ilgili hem bilgi verdi hem de çeşitli broşürler dağıttı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi Görevlisi Psikolog Seval İpek, Dünya Sağlık Günü´nde bu dönem depresyon konusunun işlendiğini, halkın bu yönde aydınlatılmaya çalışıldığını belirterek,  ?Danışmak ve bilgi almak isteyenlere de detaylı bilgiler aktarıyoruz. Dünya Sağlık Günü´nün bu yılki temasının çekirdeğini iyileşmenin hayati bileşeni olarak depresyon hakkında konuşmanın önemi oluşturmaktadır. Depresyonun da içinde olduğu ruhsal hastalıklar hakkındaki damgalama tüm dünyada insanların yardım almasının önünde engel oluşturmaktadır. Depresyon hakkında konuşmak, örneğin aile içinde, arkadaş ya da uzmanlarla, ya da okullar, iş yerleri, sosyal ortamlar gibi daha büyük gruplar içinde, medya kaynakları, bloglar veya sosyal medyada bu konunun konuşuluyor olması bu damgalamanın azaltılmasına yardımcı olacak ve çare arayan insanlar için önemli olacaktır? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER