Gündem

Destici Sivas'ta Cumhur İttifakına İlişkin Konuştu

Partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı ve çeşitli programlara katılmak için Sivas'a gelen Destici, " Elbette ki problemlerimiz var ama inanın ki bu problemleri çözecek olan da yine Cumhur İttifakı'dır"dedi.

Destici Sivas'ta Cumhur İttifakına İlişkin Konuştu
24-08-2024 16:06
SİVAS

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı  Başkanı Mustafa Destici, Partisinin İl Divan Kurulu Toplantısı ve çeşitli programlara katılmak için Sivas'a geldi. Destici, Fatih Mahallesi'ndeki Gençlik ve Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Destici, yarın Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliklerine Cumhur İttifakı olarak katılacaklarını söyledi. Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını aktaran Destici, "953 yıldır buradayız. İçeriden ve dışardan pek çok saldırılara maruz kaldık. Ama Allah'ın yardımıyla hepsini püskürttük, hepsini defettik. Bugüne kadar bize saldıranlar şunu bilsinler ki bugüne kadar nasıl saldırıları sonuçsuz kalmışsa, bundan sonra da sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Dünya var oldukça Anadolu, Müslüman Türk'ün yurdu olacaktır." diye konuştu.

Türk milletinin 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Destici, darbe girişimi gecesi sokaklarda bir ittifak kurulduğunu, ilk sokağa çıkanların, darbeye karşı her türlü mücadeleyi ortaya koyanların bugün "Cumhur İttifakı" diye adlandırılan ittifakın mensupları olduğunu savundu. Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz'da darbeye karşı kurulduğunu belirten Destici, şöyle konuştu: "Sonra Türkiye bir sistem değişikliğine gitti. Çünkü darbe bize şunu gösterdi ki bu sistemle Türkiye istikrarlı bir şekilde yönetilemez. Her 10 yılda bir demokrasiye, milli iradeye müdahale var. İşte bunun olmaması için sistem değişikliği yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildi. Burada Cumhur İttifakı vücut buldu. Daha sonra birlikte 2018 seçimleri kazanıldı. Akabinde 2019 yerel seçimlerinde resmi olmasa da kısmi işbirlikleri yapıldı. 2023 seçimlerinde hem Cumhurbaşkanlığını hem de meclisin çoğunluğunu kazandı. Türkiye istikrarını korudu ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam etti. Elbette ki problemlerimiz var ama inanın ki bu problemleri çözecek olan da yine Cumhur İttifakı'dır."

AA

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER