Siyaset

DESTİCİ, SİVAS´TAN UYARDI!

DESTİCİ, SİVAS´TAN UYARDI!

DESTİCİ, SİVAS´TAN UYARDI!
19-06-2017 07:59

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP liderinin yanlış yolda olduğunu belirterek, ?Sokak ve yollar çare değildir. Önce mecliste çare aranmalıdır? dedi.

Protestonun demokratik bir hak olduğunu da vurgulayan Destici, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini ve Kılıçdaroğlu´nun bunun bilincinde olması gerektiğini söyledi.

?ÇÖZÜM TÜRKİYE´DEDİR?

Partisinin Sivas İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Destici, ?Gezi olaylarında milletin sokağa inmesi son anda önlenmiştir. Türkiye´de dikta rejimi değil demokrasi vardır çözüm millette aranmalı. Kılıçdaroğlu dikta sözünü düzeltmeli, biz o sözü reddediliriz, batı müdahil olsun diye yollara düşülmemeli, çözüm Batı´da değil Türkiye´dedir? diye konuştu.

OHAL KOMİSYONU BİR AN

ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLAMALI

16 Nisa´nda darbe anayasasının değişmesi için evet dediklerini de hatırlatan BBP Lideri Destici, Olağanüstü Hal (OHAL) komisyonunun bir an önce çalışmaya başlaması gerektiğini, alt dairelerinin oluşturularak mağduriyetlerin giderilip, toplumsal uzlaşmanın yeniden sağlanması gerektiğini bildirdi.

?MÜSLÜMANLAR KURTULSUN?

Destici, Katar´a ambargoya karşı olduklarını, DEAŞ ve tüm örgütlere karşı terörle birlikte mücadele ettiklerini anlattı. Emperyalistler Katar´ı sömürmeye çalışıyorlar diyen Destici, ?İslam ülkelerinde gözü olanların gözü çıksın, Müslümanlar kurtulsun. Devlet terörle mücadelede istediği noktaya gelmiştir. Her yere olan sızmalar temizlenmeye başlamıştır? dedi.

SİVASSPOR´A BAŞARI DİLEDİ

Memleketi olmasından dolayı Eskişehir´e üzüldüğü de belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TFF 1´inci Lig´den şampiyon olarak Spor Toto Süper Lige yükselen Sivasspor´a başarılar diledi.

Nurettin ÇUKURYURT/

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il başkanlığı tarafından hafta sonu ilimizdeki bir düğün salonunda düzenlediği ?Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz, Birlikte Türkiye´yiz? adlı iftar sofrasına katıldı.

Destici, Ankara´dan karayolu ile geldiği Sivas´ta İl Teşkilat ziyaretinin ardından Vali Davut Gül´ü makamında ziyaret etti. Ziyarette BBP Lideri Destici´ye Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Belediye eski başkanı Doğan Ürgüp, BBP İl Başkanı Uğur Bulut ile parti yönetimi eşlik etti.

Valilik ziyaretinin ardından partisinin Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenne ?Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz, Birlikte Türkiye´yiz? adlı iftar sofrasına katılan Destici, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜ ELEŞTİRDİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlattığı Adalet yürüyüşünü eleştirerek, "Ana muhalefet partisine düşen, önce Mecliste bu işin çözümünü aramak olmalıdır. Sokak çare değildir. Bu millet demokrasinin de en iyisine, hukuk sisteminin de en adiline, refah payının da en yükseğine layıktır. Bunlar gerçekleştirilmelidir. Elbette ki eylem yapmak, gösteri yapmak, protesto etmek, bunlar da demokratik haklardır. Ama şu anda ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. Fitneciler bu milletin arasına fitne tohumu ekerek milleti ayrıştırıp, kamplaştırıp, daha sonra da çatıştırmayı amaçlamaktadırlar. Ana muhalefet partimizin genel başkanının bunun bilincinde olması gerekir. Bunu bilerek hareket etmesi gerekir. Çare ne batıdadır, ne de darbecilerdedir. Çare millettedir. Sayın Kılıçdaroğlu´na sesleniyorum. Dün yürüyüşe başlarken dedi ki; ´Bütün dünya bizi duysun, batı bizi duysun. Bizim yaşadığımız ülke dikdatörlükle yönetiliyor´ diyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Bunu reddediyorum. Bu ülke eksikleri de olsa demokratik bir hukuk devletidir. Bu söz sehven söylenmişse düzeltilmelidir. Bilerek söylenmişse de biz bunu kabul etmiyoruz ve reddediyoruz" diye konuştu.

?OHAL KOMİSYONU BİR AN ÖNCE

ÇALIŞMAYA BAŞLAMALIDIR?

Büyük Birlik Partisi´nin kurulduğu günden bu yana 1980 darbe anayasasının ürünü olan geçmiş sistemi değiştirmek için yola çıktığını da bildiren Destici, OHAL komisyonunun bir an önce çalışmaya başlaması gerektiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Biz de 16 Nisan´da ´evet´ derken bunları düşünerek ´evet´ dedik. BBP olarak kurulduğumuz günden beri 1980 darbe anayasasının ürünü olan geçmiş sistemi değiştireceğiz diye yola çıktık. OHAL Komisyonu´nun biran önce çalışmaya başlaması lazım. Sadece o komisyonun yapacağı bir iş değildir. Altta daireler oluşturulmalıdır. Hakimlerden, müfettişlerden, personelcilerden, maliyecilerden oluşan raportörler o dairelerde olmalı ve bir an önce mağdur olduğunu iddia edenlerin varsa birtakım mağduriyetleri bunların ortadan kaldırılması için süratle çalışılmalı ve toplumsal uzlaşmamız sağlanmalıdır."

                ?HAMAS, TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR?

Suudi Arabistan´ın ambargo uyguladığı Katar ile ilgili de açıklamalarda bulunan BBP Lideri Destici, Katar´ın destek verdiği Hamas´ın terör örgütü olmadığını kaydetti.

?Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor ve en büyük problemlerimizin başında terör var´ diyen Destici, Katar´a uygulanan ambargonun nedenleri ve ülkemizde güvenlik güçlerince yürütülen terörle mücadele hakkında şu açıklamayı yaptı;

?TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART?

?Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Problemlerimiz var bu problemlerin başında da terör problemi var. Şuanda devletimizin terörün tüm unsurlarına karşı topyekun bir mücadele veriyor. İnşallah başarılı da olacak. Küresel güçler Müslümanları birbirine düşürüyorlar. Mezhep, çıkar ilişkileri ile Müslümanları birbirine öldürtüyorlar. ABD´nin yeni başkanı Trump Suudi Arabistan ziyaretinden sonra Katar´a bir ambargo uygulanıyor. Peki, nedir diye sorduğumuzda Katar´ın teröre destek verdiğini söylüyorlar. Bizim bildiğimiz Katar, DEAŞ´a ve İŞID´e karşı koalisyon güçleri ile birlikte hareket ediyor. Türkiye´nin PKK, PYD, YPG ve FETÖ terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi destekliyor ve tüm İslam ülkeleriyle iyi ilişkiler kurma çabası içinde bir gelişme arz ediyor. Katar Hamas´a destek verdiği için ambargo uygulanıyor. Hamas bir terör örgütü değil, Filistin halkının kurtuluş mücadelesine destek veren bir kurtuluş hareketidir.

KURT KUZUYU YEMEYİ KAFASINA KOYMUŞ

Hamasın şuanda herhangi bir Müslüman ülkede terör eylemi yaptığı söylenebilir mi? Söyleyemez demek ki kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuş. ABD başta olmak üzere emperyalist küresel güçler Katar´ın zenginliklerini ele geçirmeyi, sömürmeyi hedefliyor. İslam ülkelerinin başındakilere diyorum ki, emperyalistlere, Siyonistlere, Kapitalistlere değil milletinize, İslam ümmetine hizmet edin.?

SİVASSPOR´A BAŞARI DİLEDİ

Konuşmasında iftar sofrasında birliktelik sağlayan BBP Sivas İl Teşkilatına ve tüm yöneticilerine teşekkür eden Destici, boynuna Sivasspor atkısı takılması üzerine, ?Sivassporumuzu tebrik ediyor başarılar diliyorum. Darısı da seneye Eskişehir´e diyorum. Bu sene bize kısmet olmadı. İnşallah Sivassporumuz bir daha düşmez ve süper ligde hak ettiği yere gelir? diye konuştu.

BBP İl Başkanı Uğur Bulut ise, ?Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz, Birlikte Türkiye´yiz? adlı iftar sofrasının Çanakkale´de bir olanların, Bu toprakları vatan yapmak için mücadele edenlerin sofrası olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER