Gündem

Devlet Milletle Kucaklaştı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ilimizde depremzedelerle iftar programında bir araya geldi. Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu söyleyen Bakan Kirişçi, “Devletimiz güçlü, devletimiz de milletimiz el ele verdi, gönül gönüle verdi ve bu yaralar sarılmaya başlandı. Artık sadece çadırlar değil konteyner kentler ve şimdi de kalıcı konutlara başladık. Üzerinden daha iki ay bile geçmeden bakınız bu devlet bu milletle kucaklaştı.” dedi.

16-04-2023 13:28
SİVAS

Arife DEFNE ARSLAN

Bir dizi programlara katılmak üzere ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ilimizde misafir edilen depremzedelerle iftar programında bir araya geldi. Vali Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç’un katıldığı iftarda Bakan Kirişçi, depremzedelerle yakından ilgilendi.

İftar yemeği sonrası dua edilmesinin ardından depremzedelere hitap eden Bakan Kirişçi, "6 Şubat´ta geldiğiniz illerde çok ağır bir deprem yaşadık. 50 bin üzerinde kardeşimizi ebediyete uğurladık. Rabbim her birine rahmeti ve merhametiyle muamele eylesin. Devletimiz güçlü, devletimiz de milletimiz el ele verdi, gönül gönüle verdi ve bu yaralar sarılmaya başlandı. Artık sadece çadırlar değil konteyner kentler ve şimdi de kalıcı konutlara başladık. Kalıcı konutları da inşallah bir yıllık sürede sizlere esas sahiplerine teslim etmiş olacağız. Hatta Ramazan Bayramı´nın birinci günü Kahramanmaraş´ın Türkoğlu ilçesindeki yine Nurdağı, Gaziantep, Nurdağı ilçesindeki köylerimize, köy evlerini, oradaki vatandaşlarımızı olacağız. Üzerimden daha iki ay bile geçmeden bakınız bu devlet bu milletle kucaklaştı ve hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığından bu icraatlar birer birer sergileniyor. Şu yurdun olmadığını düşünelim. Bir an için. Bu yurt yok ve biz acaba sizleri nerede konaklatacaktık? Çok şükür ülkemizdeki bütün üniversite öğrencilerimizin barınmaları için yapmış olduğumuz bu yurtlarda bugün sizler misafirsiniz. Evinizdeki konforu biz sizlere elbette ki sağlayamayız. Ama en azından acılarımızı dindirmek, acılarımızı hafifletmek anlamında sizlere devletimiz bu imkanları çözüyor.” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Bakan Kirişçi, “Allah´ın izniyle söz verdiğimiz şekilde konutlarınızı sizlere teslim ettiğinizde biz de artık görevimizi yapmış olacağız. İş yerleri yine aynı şekilde vatandaşlarımızın büyükbaş, küçükbaş, kanatlı veya su ürünleri bakanlık olarak yine bir karşılıyor olacağız. Tabi tekrar söylüyorum. Bunlar sizlerin acılarını dindirmez. Ama en azından manevi olarak bu çabalarımız devam edecek.  Rabbim bir daha ne dosta, ne düşmana, kimseye böyle bir afet, böyle bir felaket yaşatmasın. Milletimize geçmiş olsun, sizlere geçmiş olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER