Sağlık

Dikkat! Duş Başlığı Hastalığına Yakalanmış Olabilirsiniz

Son dönemde sıklıkla görülen Duş başlığı hastalığı ismiyle duyanları şaşırtıyor. Uzmanlar akciğerleri etkilediği söylenen hastalığın daha çok ince ve uzun boylu kişileri etkilediğini söylüyor. İşte ismiyle şaşırtan "Duş başlığı hastalığı" belirtileri...

Dikkat! Duş Başlığı Hastalığına Yakalanmış Olabilirsiniz
11-11-2023 08:52
SİVAS

HABER MERKEZİ

Uzmanlar son dönemde görülen Duş başlığı hastalığının sebep olduğu etkileri küçüksememek gerektiğini anlatıyor. Söz konusu ilginç ismiyle bilinen hastalık, verem hastalığının da içerisinde yer aldığı bakteri ailesinden bir mikrop tarafından oluşturulmaktadır.

Mikrop, ayrıca duş başlığının içerisine yerleşmekte ve burada çoğalıp duş alma esnasında küçük su damlacıkları vasıtasıyla akciğere kadar ulaşabilmektedir.

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELER?

Uzmanlar hastalığın özellikle ince ve uzun boylu kişilerde görüldüğünü söylerken, skolyoza sahip kişilerde yani omurga eğriliği olanlarda, bağışıklık sistemi baskılanmış olan kişilerde de sıklıkla görülebildiğini ifade ediyor.

Ayrıca bağışıklık sistemi baskılanmış olan kişilerde ve hali hazırda akciğer hastalığı olan olan kişilerde de fazla etki gösterebilmekte.

Bunun yanı sıra diğer belirtiler ise şöyle ifade ediliyor:

-Kilo kaybı,

-Gece terlemeleri,

-İştah kaybı,

-Enerji azlığı,

-Kuru öksürük.

 

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Utkun 8 ay önce
Duş başlıklarını temizlemek gerekiyor orada oluşan baktiyerler oluşup sağlığı tehdit ediyor
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER