Gündem

DİŞ TEDAVİSİNDE TÜM TEDBİRLER ALINDI

DİŞ TEDAVİSİNDE TÜM TEDBİRLER ALINDI

DİŞ TEDAVİSİNDE TÜM TEDBİRLER ALINDI
23-07-2020 07:00

Hatice KOYUNCU YİĞİT

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız Sağlık Bakanlığı´nın yayınladığı genelgeye göre bütün düzenlemelerin yapıldığını belirterek, ?Biliyorsunuz, normal sürece geçtik. Bu süreçte Diş Hekimliği Fakültemizde KOVID salgınını önlemeye yönelik birçok çalışma yapıldı. Bu çalışma içerisinde cam bölmeler oluşturduk. Burada oluşturulan cam bölmelerde öğleye kadar iki hasta, öğleden sonra iki hasta alınıyor. Hasta çıktıktan sonra tamamen dezenfekte ediliyor. Hastaların birbirlerini görmeyeceği, herhangi bir bulaş ortamının olmayacağı bir ortam yapılmış oldu. Böylece hastalar rahatlıkla diş tedavilerini yaptıracak duruma geldiler.? dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinde tedavi ortamlarının doğal havalandırma yolu ile havalandırıldığını, bunun da başta KOVID-19 olmak üzere çeşitli hastalıkların yayılmasını önlediğini ifade eden Yıldız ?Hem KOVID-19 döneminde hem daha sonraki dönemlerde kullanacağız. Biliyorsunuz burada oksijen almaları için de herhangi bir klima-havalandırma sistemi kullanılmıyor, pencereler kullanılıyor. Onun için hastalar rahatlıkla diş tedavilerini yaptırabilirler. Herhangi bir kuşkuya yer vermeden, bulaşıcı hastalıktan korkmadan bu tedavilerini rahatlıkla yaptırabilecekler. İnşallah bu da Türkiye´de birçok yere örnek olacak.? dedi.

Hasta muayene ve tedavilerinde kullanılan personelin kullandığı kıyafetleri de değiştirdiklerini kaydeden Rektör Yıldız ?Hastaya bakarken hem asistanlarımızda hem hocalarımızda tek tedavide kullanacakları su geçirmeyen kıyafetler alındı. Bu elbiseler diş tedavisi bittikten sonra yıkanıyor, dezenfekte ediliyor ve ertesi gün tekrar kullanılabiliyor. Bu açıdan da önemli. Zaten siperlikleri, N-95 maskeleri var. Hem hocalarımızın ve asistanlarımızın hem de hastalarımızın herhangi bir hastalığa maruz kalmamaları açısından yapılan sistem oldukça önemli? dedi.

 

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu da, ?Yapılan düzenleme bütün birimlerde uygulanmaktadır. Düzenleme yapılmadan önce Sağlık Bakanlığı´nın belirlediği kriterlere göre her klinikte aynı anda yalnızca bir hasta tedavi edebiliyorduk, yeni düzenleme ile hem hastaların birbirlerinden ayrılarak izole ediliyor hem de tedavi uygulayan hekimlerimiz daha rahat müdahale imkânı bulmaktalar? diye konuştu.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER