Sağlık

DİŞÇİLERE İŞARET DİLİ KURSU

DİŞÇİLERE İŞARET DİLİ KURSU

DİŞÇİLERE İŞARET DİLİ KURSU
08-02-2018 07:35

 

Beste KURT

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi´nde işitme engellilere yardımcı olunması amacıyla çalışanlara yönelik olarak düzenlenen İşaret Dili kursunu başarı ile tamamlamayan 14 personele sertifikaları törenle verildi.

Üniversite CENGEL birimi tarafından düzenlenen ve İşaret Dili Uzmanı Mustafa Epik tarafından verilen 3 ay süreli kursun sona ermesi nedeniyle düzenlenen sertifika törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Himmi Ataseven, CENGEL Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ile kursiyerler katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, gönüllü olarak kursa katılan personele teşekkür ederek ?Amacımız engellilerimize yardımcı olmanın önünü açmaktır.?dedi.

CENGEL koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise üniversite olarak engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çeşitli projeler ürettiklerine vurgu yaparak ?Amacımız engellilerimizle daha iyi iletişim kurarak, onların hayatını kolaylaştırmak ve üniversite olarak daha iyi hizmet etmektir?dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven de kursun, insanlara daha etkin bir şekilde sağlık hizmeti ulaştırmak için yapılan güzel ve anlamlı bir faaliyet olduğunu söyledi.   

Tören kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER