Gündem

DOĞALTAŞ´IN KALBİ SİVAS´TA ATACAK

DOĞALTAŞ´IN KALBİ SİVAS´TA ATACAK

DOĞALTAŞ´IN KALBİ SİVAS´TA ATACAK
18-10-2019 01:00

Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Kongresi´nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında kısa adı TÜMMER olan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Derneği Sivas´ta toplanacak.

Sivas Doğaltaş ve Madenciler Derneği´nin ev sahipliğinde 19 Ekim Cumartesi günü tarihi Kongre Müzesinde yapılacak toplantıda doğaltaş sektörü masaya yatırılacak.

Sivas Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı ve TÜMMER Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özdemir, sektör içerisinde işbirliği ve paylaşımlarda bulunmak üzere 100. Yılda Sivas´ta toplanmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Özdemir, ?Derneğimiz, ülkemizin doğaltaş ve madenciliğini, inovatif ve çevresel bir yaklaşımla markalaştırmak, üretimde, tasarımda ve ihracatta lider ülke olmak için çalışmalar yapmaktadır. Türkiye´de doğaltaş sektöründe ekonomik değeri yüksek, verimli ve katma değeri olan ürünlerin geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türk doğaltaş sektörünün 2018 yılını 1,9 milyar dolar ihracat rakamıyla geride bıraktık, Sivas´ın toplam ihracatının ise yüzde 40´ını bu sektör oluşturuyor. Ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlayan sektörümüzle ilgili olarak 19 Ekim Cumartesi günü Sivas´ta toplantı yapacağız. Tarihi Kongre Müzesinde saat 14.00´te yapacağımız toplantıya Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) Doğaltaş Daire Başkanı Abdulkerim Aydındağ ile Dernek Yöneticilerimiz ve sektör temsilcileri katılacak?ifadelerini kullandı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER