Gündem

Doğan Ürgüp’ten Ermenilere Çağrı: Sizi Sivas'a Öz Vatanınıza Bekliyoruz!

Sivas’ta tartışma konusu olan Aziz Vlas konusuyla ilgili tartışmalara Sivas Eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de dahil olmuştu. Ürgüp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aziz Vlas konusunda Ermeni lobilerine hizmet edildiğini vurgulamıştı. Ürgüp’ün belediye başkanlığı döneminde Sivas’ı ziyaret eden bir grup Ermeni vatandaşa “Buralar sizin toprağınız. Her zaman sizi memleketinize, öz vatanınıza bekliyoruz” dediği ortaya çıktı.

Doğan Ürgüp’ten Ermenilere Çağrı: Sizi Sivas'a Öz Vatanınıza Bekliyoruz!
03-09-2024 10:46
SİVAS

Haber Merkezi

Aziz Vlas tartışmaları Sivas kamuoyunu meşgul ederken sosyal medyada yazılıp çizilenler Sivas’ı ikiye bölme noktasına getirdi. Konuyla ilgili onlarca kişi tarafından sosyal medyadan yapılan tartışmalara Sivas Eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de dahil olmuştu.

Aziz Vlas konusu hakkında bir değerlendirme de bulunan Ürgüp, “Aziz Vlas’ın adı kullanılarak batılı bazı ülkelerin ve Ermenistan’ın oyunlarına gelmemek büyük önem arz etmektedir. Sivas’ta Aziz Vlas’a olmayan bir mezar icat etmek, üç-beş yabancı turisti bir ihtimal Sivas’a getirir ama büyük resme baktığımızda kaybımız kazancımızdan çok daha fazla olacaktır.” İfadelerini kullanmıştı.

 

Ürgüp’ün bu paylaşımın ardından tozlu arşivlerden ilginç bilgiler ortaya çıktı. Agos’ta Sarkis Güreh’in 21.07.2012 tarihli yazısı şok etkisi yarattı. 12 Temmuz 2012’de bir gezi kapsamında Sivas’a gelen bir grup Ermeni vatandaş ile görüşen Doğan Ürgüp’ün sarfettiği sözler tepki topladı.

Ürgüp’ün Ermeni vatandaşlar yaptığı görüşmede “Sizi her zaman buraya bekliyoruz. Buralar sizin toprağınız. Her zaman sizi memleketinize, öz vatanınıza bekliyoruz” dediği kaydedildi.

Yazının tamamı için tıklayın..

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER